Acțiunile europene au închis în scădere, marcând și primul declin săptămânal din ultimele șapte săptămâni

Acțiunile europene au închis în scădere, marcând și primul declin săptămânal din ultimele șapte săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2021

Acțiunile europene au închis vineri în scădere, marcând și primul declin săptămânal din ultimele șapte săptămâni, îngrijorării fiind îngrijorați de impactul economic al noilor restricții adoptate de guverne din cauza Covid-19, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut vineri cu 0,3%, după ce s-a aflat aproape de un maxim record în timpul tranzacțiilor. Pe ansamblul săptămânii indicele a scăzut cu 0,1%, scrie News.ro.

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Declinul acțiunilor europene a survenit în urma informației că Austria va deveni prima țară din vestul Europei care va reimpune o carantină generalizată în această toamnă, pentru a combate infectările cu noul coronavirus.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a spus că situația legată de coronavirus din țară este atât de gravă încât nu poate fi exclusă o carantină care să includă și persoanele vaccinate.

”Orice gând că vaccinurile vor oferi o cale pentru un Crăciun mai normal pare să fi dispărut în ceață deocamdată, cel puțin în Europa, cu toate că există temerea că acest lucru se va extinde la nivelul regiunii”, a declarat Michael Hewson, analist șef la CMC Markets.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,4%, iar sectoarele cele mai expuse la ciclurile economice, precum băncile, producătorii auto și sectorul călătoriilor și turismului au consemnat scăderi de 1,5%-2,2%.

Indicele italian FTSE MIB și cel spaniol IBEX 35 au coborât cu circa 1,5% fiecare.

Acțiunile europene au înregistrat o serie de maxime în această lună, datorită unor profituri peste așteptări raportate de companii, care au ajutat investitorii să treacă peste îngrijorările legate de presiunile inflaționiste.

Președintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde a declarat că inflașia din zona euro se va atenua și să BCE nu ar trebuie să înăsprească politica monetară, măsură care ar risca să sufoce redresarea economică, ea sugerând că achizițiile de obligațiuni vor continua și anul viitor.

BCE va decide viitorul programelor de achiziții de obligațiuni la ședința sa din 16 decembrie.

Acțiunile Ryanair au scăzut cu 2,3% în urma anunșuui că intenționează să se delisteze de la bursa din Londra, din cauza costurilor legate de menținerea unei listări suplimentare.

Titlurile grupului Hermes, din sectorul produselor de lux, au urcat cu 5,2%, după o creștere de peste 6% în ședința anterioară, pe fondul discuțiilor din piață că acesta ar putea fi inclus în indicele Eurostoxx 50, în cadrul unei evaluări din decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
companii