Acțiunile europene recuperează din declin, susținute de companiile din sectorul călătoriilor

Acțiunile europene recuperează din declin, susținute de companiile din sectorul călătoriilor
scris 9 iul 2021

Acțiunile europene recuperează vineri din declinul înregistrat în ședința precedentă, cele mai bune evoluții fiind consemnate în sectorul călătoriilor.

Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu circa 0,9% în jurul orei 13:00, ora României.

Bursa de la Paris urcă cu 1,6%, în timp ce, la Londra și Frankfurt, avansul este de 0,7%, respectiv 0,8%.

EXCLUSIV Acțiunile One United Properties ajung luni la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acțiunile One United Properties ajung luni la bursă

Indicele sectorial Stoxx 600 Travel & Leisure crește cu 1,74%,

Evoluțiile bursiere din acest sector sunt susținute de anunțul că britanicii vaccinați cu două doze de vaccin pentru Covid-19, care revin în țara loc din state aflate pe lista cu risc mediu, nu vor mai fi obligați să stea în carantină, începând cu 19 iulie. Schimbarea regulilor va fi un impuls uriaș pentru companiile aeriene și industria turistică, care au fost îngenunchiate de 15 luni de restricții.

Joi, acțiunile europene s-au depreciat substanțial, pe fondul așteptărilor pesimiste privind ritmul redresării economiei globale. Indicele Stoxx 600  încheiat ședința cu o scădere de 1,8%, după un declin și mai abrupt înregistrat intraday.

Investitorii sunt îngrijorați că noile variante, mai contagioase, ale virusului Sars-Cov-2 vor întârzia recuperarea economică.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
marea britanie
călătorii