Acțiunile FORT intră la tranzacționare pe piața AeRO începând cu 17 mai

Acțiunile FORT intră la tranzacționare pe piața AeRO începând cu 17 mai
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 15 mai 2024

Compania de cybersecurity FORT SA anunță debutul tranzacționarii pentru acțiunile sale (simbol BVB: 4RT) pe segmentul multilateral de tranzacționare, piața AeRO, al Bursei de Valori București, precum și convocarea AGA pentru distribuirea de dividende și alocarea de acțiuni gratuite. Prima zi de tranzacționare pentru acțiunile FORT va fi 17 mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“Suntem încântați să începem acest nou capitol ca emitent listat la Bursa de Valori București. Listarea acțiunilor Fort pe piața AeRO reprezintă un pas important în dezvoltarea noastră. Ne propunem să utilizăm mecanismele pieței de capital pentru a finanța creșterea și dezvoltarea viitoare a companiei, concentrându-ne pe extinderea pe piețele internaționale și atingerea obiectivelor ambițioase legate de cifra de afaceri și profitabilitate”, a declarat Vladimir Ghiță, director general FORT SA.

Pentru luna următoare Consiliul de Administrație al FORT SA va convoca prima Adunare Generală în calitate de companie publică și va supune acționarilor spre aprobare o primă operațiune de majorare de capital. Aceasta va fi realizată prin capitalizarea rezervelor companiei și distribuire de acțiuni gratuite. Totodată, va fi realizată o distribuție de dividende în numerar, în limita a un milion de lei, din profitul aferent anului 2023.

“Având în vedere finalizarea procedurilor de audit financiar și primirea tuturor aprobărilor de admitere la tranzacționare din parte instituțiilor pieței de capital, am considerat ca este momentul oportun pentru a derula primele evenimente corporative în calitate de companie publică. Astfel, vrem să ne răsplătim acționarii, conform politicii de distribuire a profitului, prin acordarea de dividende cash în valoare totală de 1 milion lei brut, precum și alocarea a 10 acțiuni gratuite la 1 deținută la data de înregistrare. Intenționăm să păstrăm și în anii următori acest mixt între distribuții de acțiuni gratuite și dividende în numerar, asigurând astfel atât recompensarea acționarilor, cât și retenția resurselor financiare necesare finanțării activităților”, a mai spus Vladimir Ghiță.

FORT SA – parte din pilonul de securitate cibernetică a grupului Bittnet - furnizează servicii specifice în domeniul securității cibernetice, precum evaluarea securității aplicațiilor web, mobile și a infrastructurii, audit de conformitate IT pentru diverse norme și regulamente emise de entități juridice naționale (Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Națională a României sau Directoratul Național de Securitate Cibernetică), servicii de consultanță pentru securizarea mediului în care operează companiile, dar și servicii de proiectare, implementare și mentenanță pentru soluții din domeniul securității cibernetice. Strategia de dezvoltare a companiei are în vedere atât consolidarea operațiunile locale, cât și accelerarea colaborărilor cu clienți internaționali.

Capitalizarea de piața a companiei pre-listare este de 51 milioane lei.

La nivel anului 2023 FORT SA a realizat o cifră de afaceri consolidată de 16 milioane lei și un profit net de 2 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața aero
fort