Acțiunile globale au urcat la un nou nivel record

Acțiunile globale au urcat la un nou nivel record
scris 25 nov 2020

Acțiunile globale au urcat miercuri la un nou nivel record, optimismul investitorilor fiind alimentat de progresele recente în dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19 și de evoluția cotațiilor petrolului.

Indicele global MSCI ACWI (all-country world index), care urmărește acțiunile din 49 de țări, a atins un nivel record.

Cîțu: Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în sumă de 12.058.345 euro CITEȘTE ȘI Cîțu: Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în sumă de 12.058.345 euro

Apetitul investitorilor este susținut și de perspectiva unei tranziții line în administrația SUA. Donald Trump a acceptat luni tranziția către administrația condusă Joe Biden.

"Vom continua lupta și cred că vom învinge. Totuși, pentru binele țării, recomand ca Emily (Emily Murphy de la Administrația Serviciilor Generale a SUA - n.red) și echipa ei să facă ceea ce trebuie în legătură cu procedurile inițiale de tranziție și i-am spus echipei mele să facă același lucru”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Evoluția indicelui global MSCI vine după, marți, indicele american Dow Jones Industrial Average a urcat la maximul istoric de 30.046,24 puncte. S&P 500 a atins și el un nou revord, de 3.636,41 puncte.

Miercuri, contarctele futures pe acțiunile americane sunt în urcare ușoară, sugerând o nouă ședință "verde"

În Europa, indicele Stoxx 600 este în scădere ușoară.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni globale
msci acwi
burse
acctiuni
dow jones
s&p 500
stoxx 600
vaccin
biden
trunp
tranzitie sua