Acțiunile Hidroelectrica se consolidează sub prețul de la intrarea pe bursă

Acțiunile Hidroelectrica se consolidează sub prețul de la intrarea pe bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 aug 2023

Pentru a 4-a ședință de tranzacționare consecutivă, titlurile Hidroelectrica închid sub prețul de 110,00 lei/acțiune la care acestea și-au făcut debutul în ringul de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încă de la deschiderea sesiunii europene impulsul a fost puternic de vânzare, tendința negativă pe termen scurt accelerându-se pe indicele DAX40 din Germania, care a pierdut peste un procent și a trecut sub pragul de 15.800 de puncte.

Bursa de Valori București nu a rezistat nici ea acestui val extern și a consemnat o zi „roșie”, impulsul fiind dat de acțiunile societăților care au fost protagonistele ultimei oferte publice primare. Astfel, titlurile Hidroelectrica (H2O) au suferit un declin de 0,92%, până la prețul de 108,00 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale ședinței, de 17,11 milioane lei. Cotația se regăsește pentru a 4-a sesiune consecutivă sub prețul de 110,00 lei/acțiune care a fost atât deschiderea, cât și închiderea din prima zi pe bursă a acestui simbol.

Fotografia bilanțului BVB înainte de listarea Hidroelectrica: profit net cu aproape 60% mai mic la S1 CITEȘTE ȘI Fotografia bilanțului BVB înainte de listarea Hidroelectrica: profit net cu aproape 60% mai mic la S1

Vânzătorul în ofertă Fondul Proprietatea (FP) a pierdut 0,83% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale stabilizându-se la prețul de 1,9160 lei/acțiune, în contextul unor schimburi însumând 6,68 milioane lei. Cei 2 emitenți au întrunit cu puțin petse umătate din rulajul de 47,29 milioane lei (9,55 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Tendința de depreciere am consmenat și pe cele 2 acțini bancare lichide de la cota BVB. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coborât cu 0,19%, până la prețul de 20,78 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,75 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au scăzut cu 1,50%, până la prețul de 14,48 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,52 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Saipem, câștigătoarea contractului principal, de 1,6 miliarde euro, pentru dezvoltarea Neptun Deep CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Saipem, câștigătoarea contractului principal, de 1,6 miliarde euro, pentru dezvoltarea Neptun Deep

Sunt mișcări care au dat direcția pieței, cu un declin de 0,36% al indicelui reprezentativ BET care, la nivelul de 13.079,92 de puncte, a trecut sub media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), care trădează, din punct de vedere tehnic, cel puțin o pierdere de viteză în impulsul de creștere conturat n luna iulie.

Acțiunile Hidroelectrica se consolidează sub prețul de la intrarea pe bursă

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 0,47%, până la prețul de 0,5380 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 4,37 milioane lei. Un avans de 0,16%, până la nivelul de 40.019,32 de puncte, a avut indicele financiar BET-FI, tras în sus de acțiunile SIF Oltenia (SIF5), SIF Muntenia (SIF4) și Evergent Investments (EVER).

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a alunecat cu 0,06% sub referință, în contextul unor închideri divergente pe acțiunile cu masă critică a lichidității. La acest capitol enumerăm corecția de 0,50%, până la prețul de 39,70 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz (SNG), ce au adunat transferuri de 3,56 milioane lei, și aprecierile de peste 1% pe titlurile Nuclearelectrica (SNN) și Electrica (EL), care au întrunit fiecare schimburi de peste 1 milion de lei,la fel ca și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au scăzut cu 2,29%, până la prețul de 0,4690 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica