Acțiunile Novo Nordisk la un nou maxim, după rezultate pozitive ale unui studiu clinic pentru un nou medicament pentru slăbit

Acțiunile Novo Nordisk la un nou maxim, după rezultate pozitive ale unui studiu clinic pentru un nou medicament pentru slăbit
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2024

Acțiunile Novo Nordisk au urcat cu 8% joi, atingând un nou maxim record, după ce gigantul farmaceutic danez a raportat date pozitive ale testelor timpurii pentru un nou medicament experimental pentru slăbit, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a declarat la o întâlnire cu investitorii că studiul de fază I pentru noul medicament amycretin pentru obezitate, foarte așteptat, a arătat o scădere în greutate de 13,1% la participanți după 12 săptămâni, potrivit Reuters.

Familia Crăciunescu din Râmnicu-Vâlcea – cumpărător în tranzacția de 50 milioane lei în care Infinity Capital a vândut participația la Univers CITEȘTE ȘI Familia Crăciunescu din Râmnicu-Vâlcea – cumpărător în tranzacția de 50 milioane lei în care Infinity Capital a vândut participația la Univers

Acest rezultat eclipsează pierderea în greutate de 6% înregistrată după un test de 12 săptămâni pentru medicamentul extrem de popular pentru obezitate al companiei, Wegovy, scrie News.ro.

Un studiu de fază a II-a va începe în a doua jumătate a acestui an, cu rezultate așteptate la începutul lui 2026, a spus compania.

Acțiunile Novo Nordisk, cea mai mare companie din Europa în funcție de capitalizarea pieței, au câștigat peste 27% de la începutul anului, în timp ce gigantul farmaceutic continuă să culeagă beneficiile cererii vertiginoase pentru medicamentele sale emblematice Wegovy și Ozempic împotriva obezității.

La începutul acestei săptămâni, Novo a raportat rezultate ale unui studiu în stadiu avansat, care arată că Ozempic a redus riscul de progresie a bolii renale și de deces din cauza complicațiilor renale sau cardiovasculare cu 24% la pacienții diabetici cu boală cronică de rinichi.

Rezultatele au adăugat dovezi tot mai mari ale beneficiilor mai largi pentru sănătate asociate cu Ozempic și medicamente similare, dincolo de pierderea în greutate și tratamentul diabetului de tip 2.

Acțiunile rivalului farmaceutic american Eli Lilly au scăzut cu 0,6% în tranzacționarea înainte de piață, în urma știrilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
novo nordisk
medicament pentru slăbit