Toți ochii pe inteligența artificială: Supermicro, creștere de aproape 300%. „Toată lumea se uită după ceva care arată și miroase ca Nvidia”

Toți ochii pe inteligența artificială: Supermicro, creștere de aproape 300%. „Toată lumea se uită după ceva care arată și miroase ca Nvidia”
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2024

O companie necunoscută publicului larg, Super Micro Computer, cunoscută ca Supermicro (cu simbolul bursier SMCI), producător de servere care folosesc procesoare pentru sisteme de inteligență artificială (IA), a înregistrat o creștere de 296% pe bursă în 2024, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Creșterea din acest an a continuat după ce acțiunile Supermicro au consemnat un avans de 246% în 2023, scrie G4Media.ro.

Se lansează emisiunea Pe Cont Propriu, în parteneriat cu Profit News TV și profit.ro CITEȘTE ȘI Se lansează emisiunea Pe Cont Propriu, în parteneriat cu Profit News TV și profit.ro

Printre clienții săi se numără Nvidia (NVDA), o altă companie care a beneficiat enorm de pe urma pariului făcut pe domeniul inteligenței artificiale. Recent, Nvidia a devenit a treia cea mai valoroasă companie din lume, după Microsoft și Apple.

După apariția ChatGPT în noiembrie 2022, cererea pentru hardware pentru servicii de inteligență artificială a explodat.

„Toată lumea se uită după ceva care arată și miroase ca Nvidia. Supermicro este exact asta”, a declarat Victoria Bills, de la firma de investiții Banrion Capital Management.

O acțiune Sueprmicro valora, la momentul redactării articolului, pe platforma NASDAQ, 1.124,70 dolari. Compania are o capitalizare de 62,91 miliarde de dolari, față de doar 5 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Supermicro a fost fondată în 1993 de către Charles Liang și Sara Liu. Pe lângă servere pentru IA, SMCI mai produce sisteme de stocare, centre de date, echipamente 5G și software.

viewscnt
Afla mai multe despre
supermicro
inteligența artificială