Acțiunile Slack Technologies au crescut puternic la debutul bursier, conferind companiei o capitalizare de peste 25 de miliarde de dolari

Acțiunile Slack Technologies au crescut puternic la debutul bursier, conferind companiei o capitalizare de peste 25 de miliarde de dolari
scris 21 iun 2019

Acțiunile Slack Technologies, platforma de mesajerie și de comunicare pentru companii, au crescut cu aproape 60% la debutul bursier de joi, conferind companiei o capitalizare de peste 25 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Performanța solidă ajută la validarea modelului neobișnuit de listare directă utilizat de Slack Technologies. Acțiunile Slack au urcat joi la peste 41 de dolari pe unitate, la bursa din New York, față de un preț de referință de 26 de dolari pe unitate, scrie News.ro.

Slack a optat pentru listarea directă, diferită de o listare tradițională, întrucât nu atrage fonduri noi. Listarea Slack a testat astfel metoda folosită anul trecut de compania de streaming muzical Spotify Technology.

Proiectul de lege privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice, adoptat de Guvern CITEȘTE ȘI Proiectul de lege privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice, adoptat de Guvern

Prețul de tranzacționare al acțiunilor Slack îi conferă o valoare de peste 50 de ori veniturile. Acest multiplu este mai mic față de cel obținut de alte companii de tehnologie, cum ar fi Zoom Video Communications, ale cărei acțiuni sunt cotate la un preț 88 de ori veniturile, dar este foarte ridicat, având în vedere că Slack nu este încă profitabilă, a declarat Kathleen Smith, director la Renaissance Capital.

Debutul la bursă al Slack are loc după o serie de oferte publice ale unor companii din sectorul tehnologiei, între care Uber Technologies și Lyft, care au dezamăgit.

Veniturile Slack, care are sediul în San Francisco, au crescut în 2018 cu peste 80%, la 400 de milioane de dolari, dar compania a raportat pierderi din operațiuni de 143,85 milioane de dolari. Compania are peste 90 de milioane de utilizatori, dar numai aproximativ 100.000 de clienți plătitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
slack technologies
platforma de mesajerie