Aerostar distribuie doar a 5-a parte din profit sub formă de dividende. Randament de numai 2% al dividendului

Aerostar distribuie doar a 5-a parte din profit sub formă de dividende. Randament de numai 2% al dividendului

Sursa foto: Ozmosis / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mar 2019

Deși și-a majorat cu 50% profitul net pe o activitate susținută de exporturi, Aerostar Bacău distribuie mai puțin din acest câștig către acționari, valoarea dividendului fiind de 0,1080 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al companiei aeronautice Aerostar Bacău (ARS) a convocat pentru 24-25 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor unde pe ordinea de zi figurează inclusiv repartizarea profitului net obținut anul trecut. Conform convocatorului, acționarii sunt chemați să voteze un dividend brut de 0,1080 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de pe bursă de 5,0000 lei/acțiune al titlurilor Aerostar, conferă investitorilor un randament de 2,05%, cu mai puțin de 1 procent peste media dobânzilor la depozitele bancare și substanțial mai mic decât ceea ce oferă alte acțiuni de la BVB.

Valoarea agregată a dividendelor care ar urma să fie distribuite pe data de 26 iunie se ridică la 16,44 milioane lei, suma reprezentând mai puțin de a 5-a parte din profitul net de 79,92 milioane lei prinse în raportarea financiară anuală preliminară. Aerostar, este deținută în proporție de 71,30% de Iarom SA, fosta Centrală Națională a Industriei Aeronautice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
aerostar
bvb
bursa
dividende