Ce câștiguri vin cu elicopterele

Ce câștiguri vin cu elicopterele
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2019

O treime din profitul net al IAR Brașov merge către acționari sub formă de dividende. Randament net de aproape 8%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al companiei IAR Brașov a convocat pentru data de 24 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, iar pe ordinea de zi va figura inclusiv un punct privind repartizarea profitului net de 31,18 milioane lei obținut anul trecut. Conform propunerilor înaintate acționarilor, suma de 11,51 milioane lei ar urma să fie distribuită sub formă de dividende, în timp ce aproape jumătate din câștig, respectiv 15,03 milioane lei ar urma să fie alocate către capitolul „alte rezerve – surse proprii de finanțare”.

Dividendul brut propus este de 0,63 lei/acțiune, iar acesta, calculate la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 8,00 lei/acțiune, al titlurilor producătorului de elicoptere, conferă investitorilor un randament de 7,48%.

De ce compania are nevoie de bani. În luna noiembrie a anului trecut, IAR Brașov a semnat cu Airbus contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul multirol H215M, în baza unei înțelegeri semnată încă din august 2017, la vizita în România a președintelui Franței, Emmanuel Macron. Compania ar urma să furnizeze, de asemenea, 10 elicoptere ușoare Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în baza unui contract în valoare de 65 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
iar brasov
airbus
elicoptere
dividende
bursa
bvb