Rompetrol Well Services distribuie un dividend cu randament net de 5%

Rompetrol Well Services distribuie un dividend cu randament net de 5%

Sursa foto: Orlando Florin Rosu / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2019

Furnizorul de servicii petroliere din grupul Rompetrol distribuie mai puțin de o treime din profitul net sub formă de dividende. Chiar și așa, randamentul net este de peste 5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul declinului abrut al prețului petrolului din anii 2015-2016, industria de servicii petroliere a fost în suferință în întreaga lume. În România, Rompetrol Well Services (PTR) nu a fost în măsură să vină în fața acționarilor cu profituri din care să distribuie dividende. Revenirea cotației petrolului și boom-ul economic din România au adus acum pentru companie rezultate în creștere. La raportarea anuală preliminară, societatea afișa venituri nete de 64,28 milioane lei, în creștere cu 59,70% față de cele de 40,25 milioane lei.

Consiliul de Administrație al Rompetrol Well Services a convocat pentru 24-25 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și repartizarea profitului net de 16,88 milioane lei obținut în 2018. Astfel, 5,01 milioane lei ar urma să plece către acționari sub formă de dividende, iar cea mai mare sumă, de 11,88 milioane lei, va fi alocată către capitolul „alte rezerve”.

Dividendul brut propus, cu dată a plății 2 iulie, este de 0,018 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,3200 lei/acțiune al titlurilor Rompetrol Well Services, acesta conferă acționarilor un randament de 5,34%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
bvb
bursa
dividende
petrol