Câștig din beton, de 5 ori mai mare decât la bancă

Câștig din beton, de 5 ori mai mare decât la bancă
scris 19 mar 2019

Producătorul de materiale de construcții Prebet propune acționarilor distribuirea unui dividend cu randament net de aproape 6%, un câștig oferit acționarilor de 3-5 ori mai mare decât remunerația depozitelor bancare.

Consiliul de Administrație al companiei Prebet Aiud (PREB) a convocat pentru data de 19 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, unde pe ordinea de zi figurează distribuirea sub formă de dividende a sumei de aproximativ 945.000 de lei, reprezentând 37,80% din profitul net de 2,50 milioane lei obținut anul trecut.

Dividendul brut cu dată a plății 29 mai este de 0,02076 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 0,3290 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament de 5,99%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programată pentru aceeași zi urmează să fie exprimat un vot și asupra prelungirii liniei de credit de 6,00 milioane lei contractată la sucursala din Alba Iulia a BRD Groupe Société Générale.

viewscnt
Afla mai multe despre
prebet
beton
bvb
bursa
dividend