AGA trântită la BVB: Nu va fi sistem dualist de conducere

AGA trântită la BVB: Nu va fi sistem dualist de conducere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 oct 2015

Adunarea Generală a Acționarilor a Bursei de Valori București în care se propunea separarea conducerii administrative de cea executivă nu s-a întrunit din lipsă de cvorum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pentru a doua zi consecutivă, Adunarea Generală a Acționarilor la operatorul de piață Bursa de Valori București (BVB) nu s-a putut întruni din lipsă de cvorum. Aceasta aruncă în aer, pentru moment, planul de trecere la un sistem dualist, în care Consiliul de Supraveghere să fie separat de directorat.

La Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor nu au participat decât acționari reprezentând 21,44% din capitalul social cu drept de vot, conform informării căre investitori pusă de Bursă pe portalul propriu. Cerința minimă statutară era pentru întrunirea a cel puțin jumătate din numărul de drepturi de vot.

Situația amână tranșarea problemei formei de organizare a operatorului de piață, cel mai probabil până la Adunarea Generală a Acționarilor care ar trebui să se desfășoare nu mai târziu de finele lunii ianuarie sau începutul lunii februarie a anului viitor și în care urmează să fie votată noua componență a Consiliului Bursei. Acțiunile BVB se tranzacționează la prețul de 30,40 lei/acțiune, cu 0,33% peste referință, valoarea schimburilor depășind cu puțin 5.000 de lei, în jurul orei 14.00. La această cotație, capitalizarea companiei este de 232,53 milioane lei (52,47 milioane euro).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
aga
actionari