Alro va fi furnizor de aluminiu pentru Airbus începând cu anul viitor

Alro va fi furnizor de aluminiu pentru Airbus începând cu anul viitor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 aug 2016

Alro a încheiat un acord multianual cu cel mai mare producător european de avioane în vederea livrării de plăci de aluminiu pentru fabricarea aeronavelor Airbus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Avioanele Airbus vor fi confecționate cu aluminiu de la Alro Slatina (ALR). Compania a anunțat astăzi pe portalul Bursei de Valori București unde este listată că a  fost selectat ca furnizor de aluminiu de către cel mai important producător de aeronave din Europa. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând  cu  2017.  În conformitate cu termenii contractului,  Alro  va  furniza  produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

„Așteptăm cu nerăbdare să începem acest parteneriat cu Airbus și să furnizăm plăci de aluminiu de cea mai  bună calitate  pentru industria  aerospațială”, a declarat  Gheorghe  Dobra, CEO Alro în comuncatul companiei. 

Alro deține certificarea de performanță NADCAP (Programul national de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospatiale și al industriei de aparare) pentru  conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de către Consiliul managerial NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE, AS 7003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, măsurarea conductivității, testarea la tracțiune, duritate și metalografie.

Comunicatul companiei nu furnizează date cu privire la o valoare a contractelor sau a cantităților care urmează să fie livrate.

TMK Artrom, scădere cu 20% a afacerilor și profitului net la 6 luni CITEȘTE ȘI TMK Artrom, scădere cu 20% a afacerilor și profitului net la 6 luni

Alro a anunțat astăzi obținerea unui profit net semestrial de 39 milioane lei, în scădere cu 74%, de la 68 milioane lei în primul semestru al anului trecut., în condițiile unui recul al cifrei de afaceri la 1,1 miliarde lei, de la 1,2 miliarde lei în S1 2015.

Compania Alro Slatina este controlată prin grupul olandez Vimetco de miliardarul rus Vitali Machitski în proporție de 84,19%. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 1,120 lei/acțiune, consemnat în sesiunea de tranzacționare de ieri, capitalizarea bursieră a societății se ridica la 799,43 milioane lei (179,22 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
airbus
bvb
bursa
aluminiu
avioane