Airbus reduce semnificativ producția de aeronave A380, din cauza cererii scăzute

Airbus reduce semnificativ producția de aeronave A380, din cauza cererii scăzute
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2016

Airbus a decis să reducă semnificativ producția de aeronave A380, din cauza cererii foarte scăzute, pe care o atribuie creșterii economice lente la nivel global și impactului deciziei britanicilor de ieșire din Uniunea Europeană, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directorul general al Airbus, Fabrice Bregier, a spus la salonul aviatic de la Farnborough, Anglia, că piața pentru A380 este ”foarte restrânsă”, iar găsirea unor noi cumpărători durează peste așteptări, scrie News.ro.

Bregier a vorbit la doar câteva ore după decizia Airbus de a reduce producția de avioane A380. Dezvoltarea aeronavei a costat miliarde de euro, cu mult peste așteptări, dar compania nu a reușit să atragă comenzi mari.

Airbus va construi doar 12 avioane A380 pe an, începând din 2018. Anul trecut a fabricat 27 de astfel de arronave, iar în 2017 intenționează să producă 20.

Compania cu sediul în Toulouse anticipează că va obține profit din comercializarea aparatelor A380 în acest an, după echilibrarea finanțelor anul trecut, dar a sugerat că programul ar putea reveni pe pierdere.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus