Alser Forest intenționează să atragă 3 milioane lei de la investitori într-un plasament privat

Alser Forest intenționează să atragă 3 milioane lei de la investitori într-un plasament privat
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 oct 2021

După ce în aprilie a vândut obligațiuni de 1,5 milioane euro, compania specializată în livrarea de utilaje forestiere Alser Forest vizează o finanțare semnificativă și în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu  Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Alser Forest, jucător în industria forestieră, urmărește atragerea, printr-o nouă ermisiune de obligațiuni, a sumei de 3 milioane lei. Este a 2-a ieșire în piață a emitentului, care în iunie a listat o emisiune în valoare de 1,5 milioane euro (ALS24E). Cei care dețin titlurile vor beneficia de diiscount în noua operațiune de piață.

Înregistrată în orașul Săcele, județul Brașov, Alser Forest a realizat în prima jumătate a acestui an venituri de 14,2 milione lei, duble față de cele de la S1 2020 și în același interval și-a majorat de 4 ori profitul net la 1,16 milioane lei. Alser Forest a realizat anul trecut venituri toatel din exploatare de 15,55 milioane lei și un profit brut de aproximativ 960.000 de lei, conform datelor furnizate pe portalul Ministerului Finanțelor Publice.

INFOGRAFIC Pariul polonezului Sobolewski dă roade pentru bursă. Piața AeRO, la rulaje duble față de anul trecut CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Pariul polonezului Sobolewski dă roade pentru bursă. Piața AeRO, la rulaje duble față de anul trecut

Compania, care are un istoric de 13 ani de funcționare, a finalizat în luna septembrie instalarea unei pepiniere moderne cu tehnologie din Suedia, care ar urma să producă, începând cu 2022, un număr de 3 milioane puieți forestieri anual. Investiția s-a ridicat la 1 miliion de euro, spune Albert Șerban, președintele Alser Forest. Necesarul sectorului forestier românesc este de 60 milioane de puieți în fiecare an. 

Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea companiei ce vizează inclusiv extinderea pe piețele din Republica Moldova și Bulgaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
alser forest
bvb
. bursa
obligatiuni
intercapital invest