Aproape 2 treimi din tranzacțiile de pe bursă – asigurate de acțiunile producătorilor de energie

Aproape 2 treimi din tranzacțiile de pe bursă – asigurate de acțiunile producătorilor de energie

Sursa foto: Showcake | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 oct 2023

Titlurile Hidroelectrica s-au aflat, din nou, detașat, pe primul loc în clasamentul lichidității, dar activitate relevantă a existat și pe acțiunile Romgaz, OMV Petrom și Nucleareletrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un raliu puternic pe bursele europene a fost frânt cu o oră înainte de dechiderea ședinței de tranzacționare de la New York Exchange de publicarea datelor privind inflația, care în SUA indică o dinamică de 0,4% a scumpirilor de la o lună la alta, peste așteptările pieței pentru un avans de 0,3%.

Totuși, Bursa de Valori București a rezistat valului de vânzare care a tins să se exacerbeze către ultima parte a orarului de tranzacționare din America. Indicele BET a câștigat 0,40%, până la nivelul de 14.261,13 puncte unde este cu doar 1,28% sub maximul istoric atins luna trecută.

Aproape 2 treimi din tranzacțiile de pe bursă – asigurate de acțiunile producătorilor de energie

Este un impuls care vine pe lichiditate bună. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 86,88 milioane lei (17,50 milioane euro), potențat de volumele în echivalent 38,25 milioane lei realizate pe titlurile Hidroelectrica (H2O), care au urcat cu 0,43%, până la prețul de 118,00 lei/acțiune.

Primăria Reșița lansează emisiune de obligațiuni municipale în valoare de 17 milioane euro CITEȘTE ȘI Primăria Reșița lansează emisiune de obligațiuni municipale în valoare de 17 milioane euro

Acestea au fost urmate, cu schimburi însumând 9,82 milioane lei, de titlurile Romgaz (SNG), care au câștigat 0,45%, până la prețul de 45,10 lei/acțiune. La același capitol energie, titlurile OMV Petrom (SNP) au suferit o corecție de 0,63%, până la prețul de 0,5504 lei/acțiune, pe o activitate de 4,95 milioane lei, trăgând în jos indicele de profil BET-NG ce a avut doar un anemic +0,01%.

Celălalt indice sectorial, BET-FI, care măsoară evoluția acțiunilor fondurilor de investiții alternative, a urcat cu 1,27%, fiind favorizat de saltul de 4,50% al titlurilor Fondul Proprietatea (FP), care au închis la prețul de 0,4180 lei/acțiune, pe transferuri de 7,87 milioane lei.

Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia CITEȘTE ȘI Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia

Tot pe segmentul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 1,33%, până la prețul de 22,80 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 9,80 milioane lei și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 1,68%, până la prețul de 15,76 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,86 milioane lei.

One United Properties (ONE) – companie la care acționarii au aprobat în această săptămână acordarea de dividende parțiale, dar și contractarea de către subsidiarele sale a unor facilități de credit de până la 130 milioane euro, a pierdut 2,57% la nivelul capitalizării bursiere, în condițiile unor volume echivalente cu 4,11 milioane lei.

Tot pe un parcurs negativ, -1,41%, s-au aflat și titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M), care au cumulat schimburi de 2,00 milioane lei. În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au avansat cu 0,11%, până la prețul de 47,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica