ASF a avizat oferta de la Albalact

ASF a avizat oferta de la Albalact
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 aug 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat derularea ofertei de preluare voluntară a grupului francez Lactalis pentru 97,5% din acțiunile companiei Albalact, deținătorul mărcilor Fulga și Zuzu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii de la Bursa de Valori București au primit și ultima confirmare în ceea ce privește derularea în perioada 10 august - 14 septembrie a ofertei de preluare a companiei Albalact (ALBZ), după ce Autoritatea de Suporaveghere Financiară a avizat favorabil derularea operațiunii de piață, conform notificării de azi a emitentului către operatorul BVB.

Este o ofertă anunțată încă din ianuarie – inițial doar pentru un grup de acționari concentrând pachete reprezentând 70,3% din acțiuni – și care a mai avut nevoie de un alt aviz important, cel de la Consiliul Concurenței, acordat în iunie.

Grupul francez Lactalis va derula oferta prin intermediul companiei BSA International din Belgia pentru un număr de 636,36 milioane acțiuni, reprezentând 97,49% din totalul titlurilor, în vederea delistării. Prețul plătit este de 0,5252 lei/acțiune. Astfel, Lactalis ar urma să achite – în cazul unei subscrieri integrale - 334,31 milioane lei (74,79 milioane euro) pentru controlul companiei.

Ce planuri are gigantul francez Lactalis după preluarea Albalact CITEȘTE ȘI Ce planuri are gigantul francez Lactalis după preluarea Albalact

Prețul de ofertă are o deviație de numai 0,61% față de cel avansat de Profit.ro cu 2 săptămâni înaintea comunicării din partea Albalact. Acesta fusese calculat de către Răzvan Raț, trader senior la BRK Financial. Calculul acestuia extrapola metodologia anunțată în ianuarie pentru structurarea prețului oferit acționarilor majoritari și lua în calcul modificările la nivelul datoriilor nete existente la 3 luni.

Titlurile Albalact erau tranzacționate la jumătatea sesiunii de azi de la BVB în piață la un preț de 0,518 lei/acțiune, cu 1,37% sub cel de ofertă. Investitorii lasă pe masă echivalentul comisioanelor de tranzacționare și al răsplatei pentru preferința de timp până la toamnă pentru primirea banilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
albalact
lactalis
asf
lapte
zuzu
fulga
oferta
bursa
bvb
razvan rat
brk financial