ASF revocă decizia de sancționare a BVB de la începutul acestui an

ASF revocă decizia de sancționare a BVB de la începutul acestui an
scris 18 iul 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anulat decizia de sancționare cu avertisment a Bursei de Valori Bcuurești din februarie 2017. Sancțiunea fusese aplicată în urma unui control derulat în luna septembrie a anului trecut și a fost contestată de BVB.

Bursa de Valori București a avut soluționare favorabilă pentru plângerea prealabilă depusă contra deciziei din 15 februarie de sancționare cu avertisment de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru nereguli indicate de instituție în urma unui control derulat în septembrie 2016. Autoritatea a emis ieri o decizie de revocare a precedentei hotărâri, anulând astfel sancțiunea, potrivit unui anunț publicat de operatorul de piață BVB după închiderea ședinței de tranzacționare de astăzi.

Surse din cadrul ASF declaraseră pentru Profit.ro chiar la 2 săptămâni după adoptarea deciziei că deficiențele semnalate la Bursa de Valori București au fost minore, iar în board-ul Autorității chiar a fost luat în calcul că decizia ar trebui să rămână nepublicată pentru a nu vătăma inutil reputația BVB. „Nu sunt probleme de fond”, afirmaseră sursele citate.

ASF obține verdict favorabil în procesul cu șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală CITEȘTE ȘI ASF obține verdict favorabil în procesul cu șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală

Autoritatea dispusese un plan de măsuri pentru remedierea micilor disfuncții, în special în sistemul IT, iar acesta a fost dus la îndeplinire de BVB până la data de 17 mai, ceea ce a facilitat decizia de revocare anunțată astăzi.

Bursa de Valori București se află într-o monitorizare a agenției de evaluare financiară londoneză FTSE în vederea promovării sale la statutul de piață emergentă față de actualul stadiu de piață de frontieră.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bvb
bursa