Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, care are 4 emisiuni de obligațiuni la BVB, și-a ameliorat rating-ul

Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, care are 4 emisiuni de obligațiuni la BVB, și-a ameliorat rating-ul
scris 13 apr 2018

International Investment Bank (IIB), fondată în anii ’70 ca un FMI al blocului economic estic CAER, a primit un rating îmbunătățit, de BBB+, față de BBB, de la agenția de evaluare financiară americană S&P Global Ratings.

Are listate la Bursa de Valori București 4 emisiuni de obligațiuni cu valoare însumată de 711 milioane lei și 60 milioane euro, iar acum le comunică celor care au realizat plasamente în respectivele instrumente că investiția lor are un grad de risc mai scăzut. International Investment Bank (IIB), cu sediul la Moscova, a primit un rating ameliorat, de BBB+, de la BBB, de la agenția de evaluare financiară S&P Global Ratings.

La momentul ultimului exercițiu de piață din toamna trecută, banca avea și de la agenția Moody’s Investors Service un rating de Baa1, similar pentru instituție și pentru emisiunea obligatară. Instituția de credit având un capital de 1,3 miliarde de euro și active de 1,1 miliarde euro, a fost fondată în anul 1970 când ar fi trebuit să fie echivalentul Fondului Monetar Internațional pentru blocul economic răsăritean CAER.

EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa

IIB a fost un emitent constant la BVB, ieșind în fiecare toamnă din anul 2015 încoace cu emisiuni de obligațiuni. În prezent sunt listate la București o emisiune de obligațiuni de 111 milioane lei cu scadența în 2018 care a fost lansată în 2015, 2 emisiuni de obligațiuni în valoare de câte 300 milioane lei, una listată în 2016 și una anul trecut, în timp ce, în premieră pentru piața de capital românească, banca având sediul la Moscova a realizat prima listare a unei emisiuni de obligațiuni corporative denominate în euro, prin sistemul de plăți Target2 Securities, în valoare de 60 milioane euro, scadentă în 2020, operațiune intermediată de BT Capital Partners.

International Investment Bank, unde și România este acționar, a obținut finanțare, banii având ca destinație deschiderea unor linii de finanțare către Banca Transilvania și Eximbank, dar și reralizarea de operațiuni de trezorerie cu titluri de stat românești.

Instituția a finanțat, de asemenea, și companii din economia reală, precum Agricover, Avicola Buzău, Fabrica de Lapte Brașov, MEP Retail, dezvoltatorul Iulius Group și MEP Retail, operatorul lanțului Profi.

International Investment Bank are și o poveste neplăcută pe piața de capital românească, respectiv finanțarea producătorului de cabluri din fibră optică Romcab Târgu Mureș (MCAB), care la începutul anului trecut și-a cerut insolvența.

viewscnt
Afla mai multe despre
international investment bank
s&p
moody's
bvb
bursa
obligatiuni
rating