Biofarm distribuie dividende în valoare de 30 milioane lei

Biofarm distribuie dividende în valoare de 30 milioane lei

Sursa foto: Emil Zhelyazkov | Dreamstime.com

scris 21 mar 2023

Compania farmaceutică Biofarm, din portofoliul SIF-urilor, acordă un dividend cu randament de 4%.

Consiliul de Administrație al Biofarm (BIO) a convocat pentru 26-27 Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând un punct privind repartizarea profitului net de 70,92 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, suma de 41,35 milioane lei va fi rezultat reportat și 29,56 milioane lei vor pleca spre acționari sub formă de diividende la o rată de distribuție de 42%.

Astfel, suma de 15,25 milioane lei ar urma să fie încasată de SIF Muntenia (SIF4), care este acționar majoritar cu o participație de 51,58%, și alte 10,26 milioane lei ar urma să revină SIF Banat-Crișana (SIF1), care are o deținere echivalentă cu 10,26% din capitalul social.

Aerostar Bacău distribuie un sfert din profitul net al anului trecut sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Aerostar Bacău distribuie un sfert din profitul net al anului trecut sub formă de dividende

Dividendul brut cu dată a plății 8 septembrie este de 0,0300 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de la BVB, de 0,6500 lei/acțiune, al titlurilor Biofarm, acesta oferă acționarilor un randament de 4,43%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ar urma să fie exprimate voturi cu privire la modificarea Actului Constitutiv al societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
biofarm
sif muntenia
bvb
bursa
sif banat crisana
dividende