Bittnet anunță un profit mai mare cu 43% și vrea să dea acțiuni gratuite investitorilor

Bittnet anunță un profit mai mare cu 43% și vrea să dea acțiuni gratuite investitorilor

Frații Logofătu, acționarii principali ai Bittnet

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2018

Bittnet (BNET), integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, anunță o creștere de 58% a veniturilor, de la 13,7 milioane lei la 21,7 milioane lei, și un profit net cu 43% mai mare, de la 1,2 milioane la 1,65 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia de integrare a serviciilor IT a adus 12,1 milioane lei (cu 46% mai mult față de 2016), trainingurile IT au adus 8,1 milioane lei (49% creștere) în timp ce serviciile cloud au înregistrat o creștere de aproape 400%, cu un venit total în valoare de 1,6 milioane lei în 2017. 

Gecad Net, aflată sub managementul Bittnet în ultimele trei luni ale anului trecut, a încheiat anul 2017 pe profit, pentru prima dată în ultimii 3 ani, datorită reducerii costurilor. Gecad Net a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 21,5 milioane lei și un profit net de 145.000 lei.

Bill Gates: Oamenii ultra-bogați ar trebui să plătească taxe ”semnificativ” mai mari CITEȘTE ȘI Bill Gates: Oamenii ultra-bogați ar trebui să plătească taxe ”semnificativ” mai mari

Propunerea managementului pentru alocarea profiturilor din 2017 este de a le reinvesti. Ca urmare, managementul intenționează să propună acționarilor ca societatea să-și majoreze capitalul prin distribuirea către acționari de acțiuni gratuite, utilizând profiturile nerepartizate plus primele de emisiune din majorarea de capital realizată în ianuarie 2018.

"Am adoptat modelul de succes brevetat de Banca Transilvania, care combină capitalizarea profitului prin distribuirea de acțiuni gratuite și oferind investitorilor acțiuni noi la un preț preferențial. Acesta este modul nostru de a le mulțumi acționarilor noștri pentru încrederea pe care au investit-o în noi", a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

În ceea ce privește dezvoltarea, în 2018, compania intenționează să se dedice în continuare proiectelor cloud, cybersecurity, managed-services, precum și a exporturilor, acestea fiind stabilite deja ca surse solide de venituri. Compania va continua să urmărească integrarea activității gecad Net pentru a consolida poziția de one-stop-shop pentru servicii de integrare și training IT. Managementul nu exclude achiziții sau investiții noi, dacă vor îndeplini criteriile de a aduce valoare acționarilor prin întărirea poziției competitive a companiei.

Bittnet Systems s-a listat la Bursa de Valori Bu­curești în 2015. În iulie anul trecut, compania a avut prima emisiune de obligațiuni listată de o companie IT din România, în urma căreia a atras aproape 1 milion de euro de la 40 de investitori privați.

Acționarii companiei sunt frații Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
profit
it