Bursa atinge un nou maxim. Închideri divergente în funcție de rezultatele financiare ale companiilor

Bursa atinge un nou maxim. Închideri divergente în funcție de rezultatele financiare ale companiilor

Sursa foto: Thanee Hengpattanapong | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 aug 2021

Indicele BET s-a apreciat în pofida unor șocuri negative mai importante pe unele acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii a fost caracterizată de un rulaj moderat, de 40,66 milioane lei (8,28 milioane euro), asigurat în proporție de 45,30% de activitatea pe titlurile Băncii Transilvania (TLV). Acestea au avansat cu 0,17%, până la prețul de 2,9900 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 14,68 milioane lei în piața reglementată. Pe același emitent s-a realizat și singura tranzacție specială din piața deal, în valoare de 3,74 milioane lei.

Dinamica celei mai lichide acțiuni a dat deopotrivă direcția și amplitudinea mișcării pieței. Astfel, indicele compozit BET Plus a câștigat 0,18% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,16%, până la o nouă valoare record, de 12.136,73 puncte.

Bursa atinge un nou maxim. Închideri divergente în funcție de rezultatele financiare ale companiilor

Prin contrast, indicii sectoriali au consemnat deprecieri: -0,14% pentru indicele energetic BET-NG și -0,12%, până la nivelul de 51.652,71 puncte, pentru indicele financiar BET-FI, recul apropiat de cel de 0,11% al celor mai importante titluri din structura sa, cele ale Fondului Proprietatea (FP) care au închis la prețul de 0,17920 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat transferuri de 1,16 milioane lei.

Listată recent la bursă, compania care desface produsele Allview raportează o prăbușire de 4 ori a afacerilor la S1 CITEȘTE ȘI Listată recent la bursă, compania care desface produsele Allview raportează o prăbușire de 4 ori a afacerilor la S1

Deși indicele S&P500 a atins la New York Un nou maxim peste reperul de 4.460 de puncte, la BVB ziua și-a consumat propriile povești rele. Titlurile Transgaz (TGN) au scăzut cu 2,93%, până la prețul de 265,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,00 milioane lei, în condițiile în care transportatorul național de gaze naturale a raportat o înjumătățire a profitului net.

Tot pe segmentul energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 1,16%, până la prețul de 29,85 lei/acțiune, pe o activitate de 2,255 milioane lei. Compania care operează centrala nuclear-electrică de la Cernavodă și-a majorat la S1 cu 12% profitul net, după scumpirea cu peste 21% a energiei angro.

De asemenea, titlurile MedLife (M) s-au ajustat cu 2,40%, până la prețul de 16,25 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,35 milioane lei.

Platformele de crowdfunding primesc reguli mai clare CITEȘTE ȘI Platformele de crowdfunding primesc reguli mai clare

Tranzacții în jurul pragului de 1 milion de lei s-au mai realizat pe alți 4 emitenți. Astfel, titlurile BRK Financial Group (BRK) s-au retras cu 0,52%, până la prețul de 0,3790 lei/acțiune, în ziua în care casa de brokeraj clujeană a raportat un profit net semestrial de 14,80 milioane lei, arătând o robustă ameliorare a câștigurilor din activitatea de bază.

De asemenea, în conetxtul unei raportări financiare care indică o majorare de peste 50% a afacerilor, producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) a câștigat 3,08% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,6700 lei/acțiune. Tot pe apreciere, titlurile Digi Communications (DIGI) au urcat cu 1,93%, până la prețul de 37,00 lei/acțiune, care încă este cu 7,50% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice de listare derulată în primăvara anului 2017. Compania care deține operatorul telecom RCS&RDS a trecut pe profit la S1.

Motor în trendul ascendent, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) și-au îngăduit o zi de pauză. Cotația a rămas pe referința de joi, de 1,0280 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz