Bursa de pe Wall Street a închis cu cel mai mare declin zilnic din ultimele trei luni

Bursa de pe Wall Street a închis cu cel mai mare declin zilnic din ultimele trei luni
scris 28 ian 2021

Bursa de pe Wall Street a închis miercuri cu cel mai mare declin zilnic din ultimele trei luni, pierderile fiind amplificate de comunicatul Rezervei Federale referitor la menținerea dobânzilor și continuarea achiziției de obligațiuni pentru susținerea redresării economice, de scăderea titlurilor Boeing și de lichidarea plasamentelor pe termen lung de către fondurile de hedging, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,16%, S&P 500 cu 2,65%, iar Nasdaq Composite cu 2,66%, scrie News.ro.

EXCLUSIV Furnizorul de materiale pentru construcții Baduc își restrânge activitatea din București și vinde o parte din platformă unui retailer pentru un magazin CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Furnizorul de materiale pentru construcții Baduc își restrânge activitatea din București și vinde o parte din platformă unui retailer pentru un magazin

Acțiunile retailerului de jocuri video GameStop și cele ale operatorului de cinematografe AMC Entertainment s-au dublat miercuri, continuând cursa speculativă din ultima săptămână, investitorii amatori pariind pe aceste titluri. În consecință, investitorii short (care pariază pe scăderea acțiunilor n.r.), cum ar fi fondurile Citron și Melvin, au fost nevoiți să vândă plasamente pe termen lung în acțiuni pentru a-și acoperi pierderile provocate de investițiile în acțiuni GameStop.

Titlurile Boeing au scăzut, influențând indicele Dow în sens negativ, după ce producătorul de avioane a bugetat costuri de 6,5 miliarde de dolari legat de noul avion 777X, din cauza pandemiei de Covid-19 și urmările crizei din ultimii doi ani legată de 737 MAX.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
actiuni
bursa