Bursa – în suferință. Reflux masiv la nivelul volumelor

Bursa – în suferință. Reflux masiv la nivelul volumelor

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 oct 2021

Indicii principali de la BVB au bătut în retragere pe fondul unei susțineri slabe la cumpărare. Impasul din piața de acțiuni a fost compensat parțial de tranzacții cu produse structurate care replică traiectoria indicilor externi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange am consemnat o sesiune de reveniri puternice, însă la Bursa de Valori București comportamentul investitorilor a fost caracterizat de precauție. Aceasta s-a văzut atât prin prisma derivei cotațiilor, cât și a volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 22,98 milioane lei (4,64 milioane euro) și numai 4 simboluri au depășit o valoare a tranzacțiilor de 1 milion de lei.

Dintre acestea, cele mai lichide titluri, cele ale Băncii Transilvania (TLV), abia au adunat schimburi de 4,93 milioane lei într-o zi în care cotația s-a retras cu 0,19%, până la prețul de 2,64 lei/acțiune. Tot pe un impuls de corecție s-au aflat și acțiunile celorlalte 2 companii cu capitalizare majoră: -0,22%, până la prețul de 1,7940 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au cumulat transferuri de 4,43 milioane lei și -0,93%, până la prețul de 0,4810 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au însumat volume echivalente cu 4,18 milioane lei.

Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Sunt mișcări care au avut puterea de a imprima direcția înbtregii piețe: -0,15% pentru indicele compozit BET Plus, -0,54% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 53.073,97 puncte, -0,37% pentru indicele energetic BET-NG și -0,14% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.727,40 puncte păstrează intactă secvența unor maxime și minime din ce în ce mai ridicate specifică trendului ascendent conform teoriei lui Dow.

Bursa – în suferință. Reflux masiv la nivelul volumelor

Pe tranzacții de 1,66 milioane lei, titlurile Purcari Wineries (WINE) au suferit un recul de 1,00%, până la prețul de 14,90 lei/acțiune într-o ședință în care lichiditatea de la BVB a fost salvată parțial de activitatea de 7,99 milioane lei (1,61 milioane euro) în piața certificatelor unde investitorii au fost activi pe instrumentele de tip turbo având activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial emise de BRK Financial.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
purcari
omv petrom
fondul proprietatea
brk financial