Bursa închide săptămâna pe maximele acestui an. Tranzacții de tip deal cu acțiunile Băncii Transilvania aproape egale cu rulajul din piața reglementată

Bursa închide săptămâna pe maximele acestui an. Tranzacții de tip deal cu acțiunile Băncii Transilvania aproape egale cu rulajul din piața reglementată
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 apr 2019

Indicele reprezentativ BET a depășit reperul de 8.200 de puncte și este la mai puțin de 3% de nivelul care ar anula integral picajul adus de introducerea așa-numitei „Taxe pe lăcomie”. Acțiunile Băncii Transilvania au condus raliul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa românească a avut un nou impuls ascendent pe final, într-o săptămână în care toate cele 5 sesiuni de tranzacționare au avut închideri „pe verde”. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,41%, iar indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,40%, până la nivelul de 8.202,21 de puncte.

Sub aspect tehnic, indicele acțiunilor lichide de la BVB a depășit 2 repere importante, respectiv nivelul de retragere Fibonacci de 61,8% al mișcării de scădere de la sfârșitul anului trecut, dar și minimul relativ din august-septembrie 2018, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa închide săptămâna pe maximele acestui an. Tranzacții de tip deal cu acțiunile Băncii Transilvania aproape egale cu rulajul din piața reglementată

Tendința pozitivă poate continua – o creștere de 2,65% urmând să anuleze integral căderea bursier precipitată la cumpăna dintre ani de ordonanța de urgență cu prevederi-șoc pentru mediul corporativ – cotația fiind susținută din punct de vedere tehnic de mediile mobile relevante în proporții Fibonacci, aflate în urcare.

Nu mai puțin de 60% din rulajul de 25,46 milioane lei (5,36 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost asigurat de activitatea de tranzacționare pe titlurile Băncii Transilvania (TLV). Astfel, acestea au închis cu 1,17% peste referință, la prețul 2,1700 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,83 milioane lei în piața reglementată. De asemenea, singurele transferuri din piața deal, în valoare de 11,47 milioane lei, s-au realizat în piața reglementată.

Ca și cum acțiunile SIF Transilvania ar scădea cu 93%... Conducerea societății - gata să schimbe 6% din titluri pe un pachet la COMCM pe care anul trecut îl evalua la 2 milioane lei. Explicația directorului Fercală CITEȘTE ȘI Ca și cum acțiunile SIF Transilvania ar scădea cu 93%... Conducerea societății - gata să schimbe 6% din titluri pe un pachet la COMCM pe care anul trecut îl evalua la 2 milioane lei. Explicația directorului Fercală

O altă acțiune preferată de regulă de investitorii instituționali nerezidenți, cea a OMV Petrom (SNP) a câștigat 0,28%, până la prețul de 0,3640 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,87 milioane lei, într-o zi în care la Londra prețul țițeiului de tip Brent s-a apropiat de zona unui maxim al ultimelor aproape 5 luni de 71,00 dolari/baril.

Celalălalt titlu lichid de pe segmentul energetic al cărui indice BET-NG a urcat cu 0,17%, cel al Romgaz Mediaș (SNG), s-a apreciat cu 0,31%, până la prețul de 32,80 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 1,84 milioane lei.

Pe o valoare a tranzacțiilor apropiată, de 1,53 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat pe nivelul de preț de 0,9240 lei/acțiune. Celalte acțiuni ale fondurilor închise de investiții, cele ale SIF, au avut, însă, o zi pozi6tivă, ceea ce a și tras în sus indicele financiar BET-FI, care a avansat cu 0,29%, până la nivelul de 36.096,05 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz