Câștiguri mici la KFC

Câștiguri mici la KFC
scris 25 mar 2019

Sphera Franchise Group, deținătorul lanțurilor de alimentație publică Pizza Hut și KFC, oferă investitorilor un dividend cu randament sub pragul de 2%, doar marginal peste media dobânzilor la depozitele bancare.

Consiliul de Administrație al companiei Sphera Franchiseb Group (SFG) propune acționarilor distribuirea a 50% din profitul net sub formă de dividende. Pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor ddin 25 aprilie figurează propunerea pentru un dividend brut de 0,3524 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de piață de 18,00 lei/acțiune, conferă investitorilor un randament de numai 1,86%, nu foarte depărtat față de media depozitelor bancare, dar mult sub remunerațiile cătrre acționari ale companiilor din structura indicelui BET de la BVB. Un alt neajuns este că banii vin târziu. Data plății ar urma să fie 25 octombrie.

Dividendul este o palidă recompensă față de impactul negativ de peste o treime al prăbușirii cotației în piața secundară, față de prețul de listare de 29 lei/acțiune al ofertei publice derulată în luna noiembrie a anului 2017. Raportat la acesta, randamentul net se desprinde doar cu puțin față de reperul de 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise
bvb
bursa
kfc
pizza hut
dividende