Conducerea Romgaz propune un dividend cu randament net de 12%

Conducerea Romgaz propune un dividend cu randament net de 12%
scris 26 mar 2019

Romgaz Mediaș ar urma să distribuie un dividend brut de 4,17 lei/acțiune, atât din profitul net pe anul trecut, cât și din rezultatul reportat și din rezerve.

Consiliul de Administrație al Romgaz Mediaș (SNG) a comunicat pieței propunerea de dividende care ar urma să fie supusă aprobării acționarilor la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 25-26 aprilie. Astfel, din profitul net de 1,21 miliarde lei, doar aproape o treime, respectiv suma de 362,30 milioane lei, ar urma să plece către acționari dintre care cel mai mare, cu o deținere de 70,01%, este statul român prin Ministerul Energiei.

Conducerea producătorului de gaze naturale propune și distribuirea a alte 2 categorii de dividende, așa încât valoarea dividendului brut propus cu dată a plățiii 24 iunie se ridică la 4,17 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 32,00 lei/acțiune, randamentul acestuia este de 12,38%, de aproximativ 10 ori mai mare decât media dobânzilor la depozitele bancare.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
bvb
bursa
dividende