Bursa pierde un sfert de procent. Acțiunile bancare închid „pe verde”

Bursa pierde un sfert de procent. Acțiunile bancare închid „pe verde”
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 iul 2019

Indicii principali de la BVB oscilează neconcludent în jurul maximelor anului, în aceeași notă de lichiditate slabă care a caracterizat întreaga săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vacanța pare a fi luat traderii de la „butoane”. Volumele sunt pentru a 2-a zi la jumătate față de valoarea medie zilnică de tranzacționare a anului trecut. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 23,33 milioane lei (4,93 milioane euro), concentrat în proporție de peste 3 sferturi de tranzacțiile pe primii 5 emitenți.

În absența ordinelor consistente, nici piața nu a avut suflu. Indicele BET Plus a alunecat cu 0,21% sub referință, iar indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,24%, până la nivelul de 8.887,39 de puncte. Sub aspect tehnic, indicele acțiunilor românești s-a retras pe media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) care a funcționat ca suport dinamic pe parcursul întregului trend, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa pierde un sfert de procent. Acțiunile bancare închid „pe verde”

Cele mai multe transferuri, echivalentul a 7,04 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) care s-au corectat cu 0,91%, până la prețul de 1,0900 lei/acțiune, poe contrasens față de titlurile SIF care au avut aprecieri și au determinat un avans de 0,15% a indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 39.600,58 puncte.

Piața a fost, însă, trasă în jos de declinul de 2,28%, până la prețul de 0,3850 lei/acțiune, pe tranzacții de numai aproape 393.000 de lei, a titlurilor OMV Petrom (SNP). Este o mișcare care a tras în jos indicele energetic BET-NG, ce a suferit un declin de 0,75%, pe contrasens față de cotația internațională a petrolului de tip Brent care a atins un maxim al ultimelor 40 de zile. Pe același emitent s-a realizat șli singura tranzacție specială a zilei, în valoare de 1,07 milioane lei.

Pe același segment, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au staționat la prețul de 32,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 962.000 de lei. Ieri compania a comunicat semnarea unui contract în valoare de 8,92 milioane lei cu Modern Calor Botoșani pentru livrarea de gaze naturale în perioada octombrie 2019 – martie 2020.

Cine sunt \ CITEȘTE ȘI Cine sunt "singaporezii" care vor Oil Terminal și pe cine au în spate. S-au lansat promițând investiții de jumătate de miliard de dolari, au active în portul Amsterdam și proiecte în Asia și Orientul Mijlociu

O serie de acțiuni lichide au închis „pe verde”. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,04%, până la prețul de 2,4400 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 6,36 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 0,46%, până la prețul de 13,24 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,82 milioane lei.

O activitate de tranzacționare de aproape 643.000 de lei, peste media obișnuită a respectivului emitent, am consemnat pe titlurile Digi Communications (DIGI), care au câștigat 1,69%, până la nivelul de 30,00 lei/acțiune, care, însă, încă este cu 25,00% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice care a adus compania telecom la cota BVB.

La a 2-a zi de prezență în ring, titlurile companiei iHunt Technology Import Export din Ploiești (HUNT) au avut un salt de 4,67%, până la prețul de 0,9150 lei/acțiune care situează capitalizarea de piață a furnizorului de telefoane mobile la 12,90 milioane lei (2,72 milioane euro). Compania are un free-float de 10%, echivalentul pachetului înstrăinat de acționarul majoritar Cezar Stroe, conform declarațiilor acestuia în exclusivitate pentru Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
digi
ihunt