Fostul premier Ponta pierde definitiv procesul cu Unirea Shopping, în care a solicitat daune morale de 60.000 euro pentru videoclipuri care au rulat în magazin

Fostul premier Ponta pierde definitiv procesul cu Unirea Shopping, în care a solicitat daune morale de 60.000 euro pentru videoclipuri care au rulat în magazin
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 iul 2019

Fostul premier Victor Ponta a pierdut definitiv procesul în care a solicitat obligarea companiei care administrează magazinul Unirea Shopping Center (USC) să-i plătească daune morale de 60.000 de euro pentru atac la persoană și defăimare, din cauza unor clipuri video difuzate pe monitoarele instalate în centrului comercial. În aceste clipuri video, potrivit informațiilor obținute și prezentate anterior de Profit.ro, apăreau sintagmele “Ei vor să pună mâna pe noi” și “România Liberă în pericol”, precum și imagini cu Victor Ponta alături de alte persoane.

La finele lunii iunie, Curtea de Apel București a respins, printr-o sentință definitivă, cererea de apel înaintată de Victor Viorel Ponta împotriva unei decizii a Tribunalului București din octombrie 2018.

Urmărește-ne și pe Google News

“Prin întâmpinarea făcută, USC a arătat că acele monitoare se închiriază pentru mesaje publicitare sau de informare către terți și nu are niciun control asupra informațiilor afișate, lucru stipulat și în contractul de închiriere, unde se menționează clar că responsabilitatea pentru acuratețea sau conținutul mesajelor afisate aparține exclusiv beneficiarului (celui care închiriază spațiul media). Astfel, în perioada în care au rulat, acele filmulețe au fost emise după semnarea unui contract între USC, ca și prestator, și Theta Proficiency SRL, în calitate de beneficiar”, a transmis USC la solicitarea Profit.ro, în iunie 2018.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Înființată în 2009, societatea Theta Proficiency are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii și este controlată de The Nova Group Investments BV (Olanda) – 99% și The Nova Group Investments Romania SA București – 1%, potrivit datelor www.termene.ro.

ANCOM așteaptă modificarea OUG 114. Vicepreședinte Iana: Fără modificarea legislației, licitația 5G se va încheia anul viitor CITEȘTE ȘI ANCOM așteaptă modificarea OUG 114. Vicepreședinte Iana: Fără modificarea legislației, licitația 5G se va încheia anul viitor

Theta Proficiency a raportat afaceri zero în perioada 2009 – 2016 și venituri totale de aproximativ 53.000 lei în 2016, precum și o pierdere de 2.076 lei în acel an. Un an mai târziu, afacerile au atins 417.344 lei, iar profitul net s-a situat la 106.558 lei.

Unirea Shopping Center, care deține maga­zine în București și în Brașov, este controlată de The Nova Group Investments Romania – 74,2% și SIF Muntenia – 10%.

Principalul acționar al The Nova Group Investments Romania este The Nova Group Investments BV (Olanda) – 99,98%.

Compania este condusă de Bogdan Alexander Adamescu, fiul fostului om de afaceri Dan Grigore Adamescu, acționarul majoritar indirect al Astra Asigurări, liderul pieței de profil în urmă cu câțiva ani, în prezent în faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
ponta
adamescu
unirea shopping center
usc
daune morale
litigiu
dosar
instanta