Petrolul scade după datele privind evoluția stocurilor americane, în contextul temerilor legate de încetinirea economiei globale

Petrolul scade după datele privind evoluția stocurilor americane, în contextul temerilor legate de încetinirea economiei globale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 iul 2019

Prețurile petrolului scad joi, trase în jos de o scădere sub așteptări a stocurilor din SUA și de îngrjorările investitorilor privind economia globală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul Brent a coborât sub 63 de dolari pe baril în tranzacțiile de joi (-1,4% față de miercuri), revenindu-și apoi parțial, la 63,3 dolari pe baril (-0,4%). Referința americană West Texas Intermediate (WTI) scade cu aproape 0,6%, la 57 de dolari pe baril, după un minim intraday de 56,48 de dolari pe baril (-1,5%).

Enel începe construcția unui parc eolian de 140 MW în Africa de Sud, investiție de 200 milioane euro CITEȘTE ȘI Enel începe construcția unui parc eolian de 140 MW în Africa de Sud, investiție de 200 milioane euro

"Avansul a fost curmat de raportul Administrației pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) privind declinul de 1,1 de barili al stocurilor de petrol înregistrat săptămâna trecută, în opoziție cu scăderea de 3 milioane de barili estimată în piață și cea de 5 milioane de barili anunțată de API. Un impact negativ au avut și semnele de revenire a exporturilor din Venezuela în iulie și creșterea producției din Argentina în mai", potrivit firmei de brokeraj și servicii financiare Cantor Fitzgerald Europe.

Activitatea rafinăriilor a scăzut, săptămâna trecută, atât față de săptămâna anterioară, cât și față de perioada echivalentă a anului precedent, în pofida faptului că această perioadă este una de vârf pentru cererea de benzină.

"Lăsând la o parte fluctuațiile pe termen scurt legate de datele privind stocurile, este imposibil de evadat din realitatea economică de a fi în mijlocul unei scăderi în secorul manufacturier global", afirmă Stephen Innes, managing partner la Vanguard Markets, citat de Reuters.

OPEC a convenit luni prelungirea reducerii producției de petrol până în 2020, au declarat trei surse din cadrul organizației, ai cărei membri au depășit diferențele de opinie pentru a susține cotațiile pe fondul încetinirii creșterii economiei mondiale și al creșterii livrărilor din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
stocuri
opec
brent
wti
benzina
cotatii