Înainte de un punct de inflexiune pentru piețele financiare internaționale, la BVB am consemnat o sesiune cu lichiditate foarte mică și în care doar 3 simboluri au depășit un nivel al transferurilor de 1 milion de lei.
Bursele lumii au avut în cea mai mare parte a zilei o etapă de tatonare în așteptarea deciziei de politică monetară a băncii centrale a SUA. O ușoară presiune la vânzare a existat la New York Stock Exchange, dar bursa de la Frankfurt a rezistat mai bine.
Investitorii au ales să nu mute decisiv înaintea comunicării Rezervei Federale Americane, piața ajungând pe indicele S&P500 și pe alte instrumente la puncte cheie din punct de vedere tehnic de unde jucătorii vor trebui să aleagă o direcție.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Este o acumulare de tensiune care și la Bursa de Valori București s-a răsfrânt într-o sesiune marcată de indecizie, cu închideri divergente ale indicilor și ale celor mai tranzacționate acțiuni. Pur și simplu, au lipsit ordinele care să miște piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 15,96 milioane lei (3,25 milioane euro).
Ca și în ședința precedentă, aproximativ jumătate din această activitate, respectiv volume echivalente cu 7,74 milioane lei, a fost realizată pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 1,41%, până la prețul de 0,4675 lei/acțiune. Acestea consumă povești proprii, incluzând așteptata raportare financiară, problematica plății sau nu a taxei de suplimentare pentru producătorii de gaze naturale, existența unei campanii de presă privind privatizarea din primul deceniu al secolului și chiar un episod în care hackeri au folosit numele companiei petroliere.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 19,84 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,44 milioane lei, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au suferit un recul de 4,05%, până la prețul de 0,5920 lei/acțiune, pe transferuri de 1,19 milioane lei în ziua raportării anuale preliminare ce a indicat o scădere de 64% a profitului net la 15,4 milioane lei, față de rezultatul excepțional din 2021.
Dinamica a fost slabă la nivelul indicilor: +0,14% pentru indicele compozit BET-XT, -0,05% pentru indicele finanicar BET-FI care a închis la nivelul de 49.722,52 de puncte, +0,30% pentru indicele energetic BET-NG și +0,24% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.168,16 de puncte este pe o reacție pozitivă după testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21).