Bursa românească sfidează valul de vânzări extern. A 2-a zi consecutivă cu creștere semnificativă pentru acțiunile Digi

Bursa românească sfidează valul de vânzări extern. A 2-a zi consecutivă cu creștere semnificativă pentru acțiunile Digi

Sursa foto: BVB

scris 3 dec 2021

Indicele reprezentativ BET a câștigat peste 1% deși bursa americană a revenit la minimele ultimelor 2 luni.

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Reluarea corecțiilor agresive la New York Stock Exchange nu s-a reflectat într-o etapă similară la Bursa de Valori București. Într-o ședință cu un rulaj de 44,42 milioane lei (8,97 milioane euro) a pieței de acțiuni, cele mai tranzacționate 10 simboluri au avut toate închideri „pe verde”.

Dintre acestea, se disting printr-un salt de 4,47%, până la prețul de 42,10 lei/acțiune, titlurile Digi Communications (DIGI). Impulsul pe o activitate de 7,16 milioane lei vine în continuarea unei mișcări de reacție la informația privind vânzarea operațiunilor din Ungaria către societatea locală de tehnologie 4iG care ar urma să aducan noi resurse de cash pe bilanțuri.

Nuclearelectrica, evaluată pentru prima dată de Fitch, a fost încadrată la \ CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica, evaluată pentru prima dată de Fitch, a fost încadrată la "investment grade", dar cu perspectivă negativă

Titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,58%, până la prețul de 0,4510 lei/acțiune, pe transferuri de 7,22 milioane lei, în timp ce alte titluri preferate de investitorii instituționali nerezidenți, cele ale BRD Groupe Société Générale (BRD), s-au apreciat cu 1,29%, până la prețul de 17,28 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,53 milioane lei.

Tot pe segmentul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,40%, până la prețul de 2,4900 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,63 milioane lei și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 1,10%, până la prețul de 1,8340 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,84 milioane lei.

Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni CITEȘTE ȘI Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni

Sunt impulsuri care au marcat tendința întregii piețe: +1,27% pentru indicele compozit BET-XT, +0,37% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.526,46 puncte, +2,23% pentru indicele energetic BET-NG și +1,38% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.379,50 puncte nu a recuperat nici jumătate din declinul de vinerea trecută, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească sfidează valul de vânzări extern. A 2-a zi consecutivă cu creștere semnificativă pentru acțiunile Digi

Motor al creșterilor la accelerarea trendului ascendent, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au urcat cu 1,30%, până la prețul de 1,0880 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,74 milioane lei. Prin contrast, titlurile MedLife (M) au staționat la prețul de 21,40 lei/acțiune, pe transferuri de 1,22 milioane lei. În ziua a comunicat pieței că în acționariatul său a intrat cu participații însumate de aproape 15% principalii jucători din piața fondurilor de pensii, compania Aquila (AQ) a câștigat 1,48% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 5,50 lei/acțiune, similar cu cel al ofertei publice de listare, o sesiune în care a cumulat tranzacții de 1,31 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit și de alte 4 simboluri, toate consemnând aprecieri: +3,85%, până la prețul de 35,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), +2,65%, până la prețul de 10,06 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), +1,54%, până la prețul de 42,90 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și +0,62%, până la prețul de 2,4300 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
digi