Bursa „se cațără” pe noi maxime

Bursa „se cațără” pe noi maxime

Sursa foto: Maciek905 / Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 apr 2024

Deși lichiditatea nu este neobișnuită și avansul e unul modest, indicele BET urcă succesiv pe valori-record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tendința ședinței de la jumătatea săptămânii de tranzacținare a fost una pozitivă pe marile burse ale lumii, fapt care a încurajat și cumpărătorii activi pe piața de capital românească. Aceștia au reușit să împingă mai sus indicii principali, fără a utiliza, însă, ordine substanțiale.

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară, la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Într-o sesiune cu un rulaj de 44,53 milioane lei (8,96 milioane euro) pe segmentul acțiuni, indicele compozit BET-XT a câștigat 0,14% și indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,16%, până la un nou maxim istoric, de 17.072,07 puncte, așa cum se vede în graficul atașat.

Bursa „se cațără” pe noi maxime

Piața a fost, totuși, în ezitare. Cele mai lichide titluri, cu tranzacții de 10,08 milioane lei, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au staționat la prețul de 28,00 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a corectat cu 1,14%, până la prețul de 21,75 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 3,27 milioane lei.

BCR și Raiffeisen vor să plătească acționarilor austrieci dividende record din profiturile substanțiale pe 2023 CITEȘTE ȘI BCR și Raiffeisen vor să plătească acționarilor austrieci dividende record din profiturile substanțiale pe 2023

Singura acțiune de pe podium care a consemnat apreciere, a avansat cu doar 0,45%. Este vorba despre titlurile OMV Petrom (SNP), care au închis la prețul de 0,6750 lei/acțiune, o ședință în care au adunat volume echivalente cu 7,35 milioane lei.

La același capitiol energetic al cărui indice sectorial BET-NG a câștigat un nesemnificativ 0,02%, titlurile Hidroelectrica (H2O) au stagnat la prețul de 132,00 lei/acțiune, pe transferuri de 3,22 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au retras cu 0,52%, până la prețul de 48,25 lei/acțiune, pe o activitate de 1,72 milioane lei.

DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile

Au fost și 3 simboluri, care, prin amplitudinea mișcărilor, au fost performerele șeidnței: +2,45%, până la prețul de 1,0040 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE), care au adunat tranzacții de 2,85 milioane lei, +3,79%, până la prețul de 4,2400 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M), care au întrunit un rulaj de 2,12 milioane lei, și +2,63%, până la prețul de 31,20 lei/acțiune, pentru titlurile Sphera Franchise Group (SFG), ce au cumulat transferuri de 1,61 milioane lei.

Aflate pe un trend puterbic de creștere, susținut de rezultatele financiare excepționale obținute prin preluarea cerealelor ucrainiene, titlurile Transport Trade Services (TTS) au crescut cu 0,88%, până la prețul de 28,65 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,15 milioane lei. În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 acțiuni, acestea având închideri divergente: +0,81%, până la prețul de 1,2500 lei/acțiune, pentru titlurile Aquila Part Prod Com (AQ) și -0,18%, până la prețul de 55,40 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
tts
romgaz
nuclearelectrica