Bursele asiatice au trecut pe creștere ușoară, în ton cu dolarul, susținute de revenirea optimismului

Bursele asiatice au trecut pe creștere ușoară, în ton cu dolarul, susținute de revenirea optimismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2017

Bursele asiatice au revenit vineri la o creștere ușoară, iar dolarul păstrează majoritatea creșterilor din timpul nopții, evoluții susținute de date economice pozitive din Statele Unite care au readus interesul investitorilor pentru risc, în pofida tensiunilor politice de la Washington, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile europene, care au consemnat pierderi peste noapte, în tranzacțiile electronice, se îndreaptă spre o deschidere pozitivă, indicii FTSE 100, DAX și CAC 40 urmând să înceapă ședința cu creșteri de peste 0,3%, scrie News.ro.

Indicele MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptând Japonia, a inversat pierderile inițiale, avansând cu 0,1%, ceea ce limitează declinul săptămânal la 0,5%.

Indicele japonez Nikkei a ucat cu 0,1%, dar pierderea din această săptămână este de 1,8%.

În Australia, acțiunile au coborât cu 0,25%, iar în ultimele cinci zile cu aproape 2%.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump CITEȘTE ȘI Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump

În China, piața de capital a avansat cu 0,4%, în timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hpng Kong a crescut vineri cu 0,3%, iar în această săptămână cu 0,1%.

În SUA, demiterea de către președintele Trump a directorului general al FMI, James Comey, a declanșat o furtună politică, iar Wall Street a înregistrat miercuri cel mai mare declin din ultimele opt luni, după ce presa a relatat că  Comey a scris un raport potrivit căruia președintele i-a cerut să oprească o investigație împotriva fostului său consilier pentru securitate națională.

Trump a respins joi acuzațiile, afirmând că împotriva sa a fost declanșată ”o vânătoare de vrăjitoare”.

Departamentul de Justiție al SUA a numit miercuri un procuror special care să investigheze legăturile  dintre Rusia și campania prezidențială a lui Trump, ceea ce a calmat piețele, joi.

Indicele Dow Jones a urcat joi cu 0,3%, S&P 500 cu 0,4%, iar Nasdaq cu 0,7%.

Indicele dolarului, care măsoară evoluția monedei americane cu șase valute importante, a scăzut ușor, la 97,793, după un avans de 0,3% consemnat joi. Indicele este pe cale să încheie săpămâna în declin cu 1,5%.

Euro a urcat cu 0,1%, la 1,111 dolari pe unitate. Joi, euro a atins maximul ultimelor șase luni, dar a cedat ulterior, încheind ziua în scădere cu 0,5%.

Pe piața mărfurilor, prețurile petrolului au continuat să crească pentru a treia ședință consecutiv, fiind în curs de o creștere de 4% la nivelul săptămânii, investitorii fiind optimiști că principalii producători vor prelungi limitarea producției.

Contractele futures pentru petrolul american au atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, fiind în urcare cu 0,8%, la 49,76 dolari pe baril.

Cotația petrolului Brent avansează cu 0,7%, la 52,89 dolari pe baril, fiind aproape de un maxim al ultimelor patru săptămâni, atins în timpul tranzacțiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse asiatice