Bursele europene au crescut și au înregistrat în noiembrie cea mai bună evoluție din ianuarie

Bursele europene au crescut și au înregistrat în noiembrie cea mai bună evoluție din ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Bursele europene au închis joi în creștere, încheind o lună plină de fluctuații, în timp ce investitorii au evaluat date privind inflația din zona euro care sugerează că presiunile exercitate de creșterea prețurilor se reduc, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,5%, la un maxim din ultimele 10 săptămâni, scrie News.ro

VIDEO&GALERIE FOTO Elevii premiați la Gala Profit.ro au aprins luminile din Târgul de Crăciun din București CITEȘTE ȘI VIDEO&GALERIE FOTO Elevii premiați la Gala Profit.ro au aprins luminile din Târgul de Crăciun din București

În noiembrie, Stoxx 600 a avansat cu 5,87% în noiembrie, conform datelor LSEG, aceasta fiind cea mai bună performanță din ianuarie și o inversare importantă după trei pierderi lunare consecutive.

Indicele german DAX a crescut vineri cu 0,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,59% și FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,41%. FTDE MIB al bursei din Milano a urcat cu 0,16% și IBEX 35 al bursei din Madrid a coborât cu 0,04%.

Acțiunile din SUA au înregistrat, de asemenea, o schimbare a tendinței în noiembrie, care este de obicei o lună bună pentru piețele de acțiuni, și se îndreaptă către cea mai bună evoluție lunară a anului.

Încrederea pieței a fost stimulat de așteptările privind reducerea ratelor dobânzii în marile economii, anul viitor, deoarece inflația continuă să încetinească.

Acțiunile globale au marchat în noiembrie cea mai bună lună din ultimii trei ani, potrivit Reuters, citând indicele bursier mondial MSCI.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni