Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, cumpără aproape jumătate din afacerile din Ungaria ale Auchan

Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, cumpără aproape jumătate din afacerile din Ungaria ale Auchan
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 nov 2023

Grupul Indotek, controlat de omul de afaceri Dániel Jellinek, aflat în topul celor mai bogați unguri, preia 47% din afacerile din Ungaria ale retailerului francez Auchan, cu ținta de a-l poziționa ca al treilea lanț de supermarketuri ca mărime din Ungaria în următorii 5-6 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Concurenții Auchan în țara vecină sunt Real, Penny, Aldi, CBA, Coop și Tesco.

Indotek deține în totalitate spațiile comerciale aparținând magazinelor Auchan.

Tranzacția este încă îngreunată de verificări ale Autorității pentru Concurență a Uniunii Europene.

EXCLUSIV One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City

Indotek a intrat pe piața imobiliară românească în 2019 prin achiziția mall-ului Promenada Târgu Mureș, într-o tranzacție estimată la 43 de milioane de euro, iar, ulterior, s-a axat pe cumpărarea de clădiri de birouri, adăugându-și în portofoliul imobilele Băneasa Business Center și One Victoriei Center din București.

EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului

Indotek a cumpărat, la începutul anului 2022 întregul portofoliu de birouri, format din 11 clădiri, pe care Globe Trade Centre (GTC) îl are în Belgrad, pentru un preț de 267,6 milioane de euro.  Tot în primăvară, a convenit să cumpere 47% din grupul care operează rețeaua Auchan în Ungaria.

EXCLUSIV Fondul de investiții Stage Capital, susținut de Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul de investiții Stage Capital, susținut de Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească

În 2019, Dániel Jellinek a intrat, pentru prima dată, în topul celor mai bogați unguri direct pe poziția a zecea, cu o avere estimată de revista Forbes la circa 300 de milioane de euro. În 2020, el a trecut pe poziția a 11-a, însă averea sa a sporit la peste 380 milioane euro., iar în 2021 a urcat din nou pe locul 10, după ce averea sa a mai crescut la circa 470 de milioane euro.

La acest moment, averea sa este estimată la echivalentul a 591 milioane euro.

El conduce și este acționarul majoritar al Indotek, care a acumulat, discret, unul dintre cele mai mari imperii imobiliare din Ungaria, format din peste 30 de clădiri de birouri, peste 20 de mall-uri, hoteluri și circa 100 de spații de depozitare.

Jellinek are ca partener minoritar în Indotek grupul american Bohemian din statul Colorado. Grupul este deținut de familia Stryker, moștenitorii lui Homer Stryker, un chirurg ortoped american, fondator al multinaționalei Stryker Corporation. Averea familiei este împărțită între nepoții lui Homer - Pat Stryker, creditată de Forbes cu o avere de 3,1 miliarde dolari, Jon Stryker, cu o avere de 4,3 miliarde de dolari, și Ronda Stryker, cu o avere de 6,9 miliarde de dolari.

Stryker Corporation a vândut echipamente medicale în valoare de 14,9 miliarde de dolari în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
indotek
expo market doraly
gheorghe iaciu
hsbc