Guvernul britanic intervine "în interes public" în vânzarea grupului media Telegraph

Guvernul britanic intervine "în interes public" în vânzarea grupului media Telegraph
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Guvernul britanic a anunțat că va interveni "din motive de interes public" în procesul de vânzare a grupului media The Telegraph, unde un fond americano-arab intenționează să preia controlul, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul culturii, Lucy Frazer, a anunțat că a informat vânzătorul - familia Barclay - și potențialul cumărător, RedBird-IMI, că intenționează să inițieze o procedură care va duce la rapoarte ale autorității de control al concurenței (CMA - Competition and Markets Authority, autoritatea pentru concurență și piețe) și ale Ofcom, organismul de reglementare pentru media, arată Agerpres.

Românca Angela Crețu demisionează din postul de CEO al Avon CITEȘTE ȘI Românca Angela Crețu demisionează din postul de CEO al Avon

Ofcom va trebui să asigure că sunt respectate "necesitatea de prezentare exactă a informațiilor și libertatea de exprimare în ziare".

Frazer a cerut să îi fie prezentate rapoartele înainte de 26 ianuarie anul viitor.

Banca britanică Lloyds, creditoare a familiei Barclay, a scos la vânzare grupul Telegraph pentru a lichida datorii în valoare de circa 1,2 miliarde de lire (1,38 de miliarde de euro).

FOTO O lucrare a pictorului Adrian Ghenie, vândută la Hong Kong cu 5 milioane euro. Un colaj din aceeași serie a fost vândut și la București CITEȘTE ȘI FOTO O lucrare a pictorului Adrian Ghenie, vândută la Hong Kong cu 5 milioane euro. Un colaj din aceeași serie a fost vândut și la București

Clasa politică britanică este îngrijorată de viitorul unuia din cele mai influente grupuri de presă, din care fac parte cotidianul conservator The Telegraph și revista lunară Spectator. Fondul american RedBird și fondul de investiții în media International Media Investments (IMI) din Abu Dhabi s-au asociat pentru a face familiei Barclay o ofertă, fiind dispuse să achite datoria către Lloyds în schimbul controlului asupra Telegraph.

Societatea mixtă RedBird-IMI a dat asigurări că fondul din Emiratele Arabe Unite va fi "doar un investitor pasiv" și doar partea americană se va ocupa de managementul și răspunderea publicațiilor, sub conducerea fostului președinte al CNN Jeff Zucker, director general al societății.

IMI este susținut de Zayed Al Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi și proprietar al clubului de fotbal Manchester City.

VIDEO Un nou stadion în București CITEȘTE ȘI VIDEO Un nou stadion în București

O sursă apropiată de afacere a declarat luna trecută agenției France Presse că există și alți potențiali cumpărători interesați de Telegraph, printre aceștia aflându-se și grupul german de presă Axel Springer, editor al tabloidului Bild, și DMGT, firma-mamă a tabloidului britanic de dreapta Daily Mail.

Reuters nu a reușit să obțină comentarii din partea grupului Telegraph sau a RedBird-IMI după anunțul făcut de Frazer. 

viewscnt
Afla mai multe despre
the telegraph
marea britanie