Bursele europene au închis în creștere, după date din SUA privind inflația; indicele londonez FTSE 100 a atins maximul ultimelor 10 luni

Bursele europene au închis în creștere, după date din SUA privind inflația; indicele londonez FTSE 100 a atins maximul ultimelor 10 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

Bursele europene au încheiat tranzacțiile de marți în creștere, iar indicele londonez de referință FTSE 100 a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, investitorii analizând date referitoare la inflația din Statele Unite, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 1%, iar majoritatea sectoarelor au fost în teritoriu pozitiv. Indicele sectorului auto a crescut cu 2,4%, dar cel al utilităților a scăzut cu 1,2%, scrie News.ro.

Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani CITEȘTE ȘI Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani

FTSE 100 a atins marți maximul ultimelor 10 luni, crescând cu peste 1,2% în tranzacțiile de după-amiază, deoarece încetinirea creșterii salariilor a ridicat speranțele pentru reduceri ale ratei dobânzii de referință.

Indicele prețurilor de consum din SUA a crescut cu 0,4% în februarie și cu 3,2% de la un an la altul. Acest lucru a fost în conformitate cu prognoza lunară a economiștilor, dar mai mare decât ritmul de 3,1% pe care îl așteptau pentru cifra anuală, conform consensului analiștilor Dow Jones.

Indicele german DAX a avansat cu 1,23%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,84%, în timp ce indicele italian FTSE MIB a urcat cu 1,31% și cel spaniol IBEX 35 cu 0,61%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni