Bursele europene au închis în scădere accentuată

Bursele europene au închis în scădere accentuată
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2023

Piețele bursiere europene au închis în scădere accentuată, luni, în timp ce investitorii așteaptă un val de decizii ale băncilor centrale referitoare la dobânzile de referință, în această săptămână, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acțiunile Societe Generale au scăzut luni cu 12%, după ce a treia mare bancă din Franța a declarat că se așteaptă la o creștere mică sau deloc a vânzărilor anuale în următorii ani, într-un plan strategic mult așteptat al noului său director general Slawomir Krupa, care a preluat conducerea grupului în mai, scrie News.ro.

BYD surclasează VW, Toyota și Honda, pe piața din China CITEȘTE ȘI BYD surclasează VW, Toyota și Honda, pe piața din China

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 1,18%, toate sectoarele fiind în teritoriu negativ. Indicii din sectorul asistenței medicale, călătoriilor și băncilor au condus pierderile, cu scăderi de aproximativ 1,8%.

Decizia Rezervei Federale a SUA referitoare la politica monetară va fi anunțată miercuri.

În timp ce investitorii anticipează pe scară largă că banca centrală va menține ratele dobânzilor la nivelul actual, ei vor urmări cu atenție pentru a înțelege mai bine poziția băncii centrale față de inflație.

Tot săptămâna aceasta, banca centrală a Australiei își va publica marți procesele-verbale pentru ședința sa de politică din 5 septembrie, Banca Națională Elvețiană va lua cea mai recentă decizie privind dobânda cheie, iar vineri Banca Japoniei își va încheia întâlnirea de politică monetară.

Banca Populară a Chinei își va publica la rândul ei, vineri, deciziile privind dobânda de bază pentru împrumuturi.

În Europa, săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană a majorat dobânda cheie cu 0,25 de puncte procentuale, o a zecea majorare consecutivă, ducând dobânda de referință la un nivel record de 4%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,39%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,76%. FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,07%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid 0,71%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni