Bursele europene au închis în scădere cu cel puțin 1%, trase în jos de datele în declin din sectorul productiv

Bursele europene au închis în scădere cu cel puțin 1%, trase în jos de datele în declin din sectorul productiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2023

Bursele europene au închis luni în scădere, deoarece cifrele au arătat continuarea presiunilor asupra sectorului productiv, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 1%, după un început prudent al ședinței.

Plasamentele în programul Fidelis merg cu precădere covârșitoare pentru titlurile denominate în moneda unică europeană. Preferință pentru scadența la 1 an CITEȘTE ȘI Plasamentele în programul Fidelis merg cu precădere covârșitoare pentru titlurile denominate în moneda unică europeană. Preferință pentru scadența la 1 an

Indicele companiilor de utilități a scăzut cu 2,8%, deoarece produsele chimice au scăzut cu 1,8%. Acest lucru vine după ce Stoxx 600 a încheiat cea mai slabă evoluție trimestrială a anului și două luni succesive de scăderi, scrie News.ro.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,91%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,94%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,28%. Indicele GTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,39%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a consemnat un declin de 1,16%.

Indicele privind intențiile de achiziții ale managerilor, publicat luni, a dezvăluit o continuare a scăderii producției, deoarece comenzile au scăzut cu un ritm aproape record.

Cifrele publicate săptămâna trecută au arătat că inflația din zona euro a încetinit la cel mai redus ritm din octombrie 2021. Inflația a coborât la 4,3% pentru luna septembrie, potrivit datelor semnal.

Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor la un nivel record luna trecută, dar economiștii și investitorii se așteaptă ca acestea să fi atins acum apogeul.

Un indicator al inflației favorizat de Rezerva Federală a SUA a crescut sub așteptări în august, reducând așteptările pieței pentru viitoarele majorări ale dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni