Bursele europene au închis în scădere, după cinci săptămâni de creștere

Bursele europene au închis în scădere, după cinci săptămâni de creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2023

Bursele europene au încheiat tranzacțiile de luni în scădere, după cinci săptămâni consecutive de creștere, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin 0,27%, după ce a stagnat mare parte a ședinței de tranzacționare, scrie News.ro.

Firebyte Games, primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile listat la Bursa de București, vrea să obțină finanțare nerambursabilă pentru un proiect de până la 5 milioane euro CITEȘTE ȘI Firebyte Games, primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile listat la Bursa de București, vrea să obțină finanțare nerambursabilă pentru un proiect de până la 5 milioane euro

Totuși, acțiunile companiilor de petrol și gaze au crescut cu 1,16%, deoarece prețurile petrolului au crescut ca urmare a preocupărilor legate de tensiunile din Marea Roșie, în timp ce sacțiunile companiilor de construcții și materiale au scăzut cu aproape 2%.

Indicele Stoxx 600 a încheiat vineri a cincea săptămână consecutivă de evoluție pozitivă, cu o creștere zilnică de 0,91%, după o serie de decizii majore ale băncilor centrale pe parcursul săptămânii.

Piețele financiare globale au fost stimulate în special de Rezerva Federală a SUA, care a anuntat că vor avea loc trei reduceri ale ratelor dobânzilor pe parcursul anului 2024.

DOCUMENT Gigant cu investiții de 2 miliarde euro pune \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Gigant cu investiții de 2 miliarde euro pune "pe hold" proiecte în România

BCE a menținut săptămâna trecută dobânzile la nivelul existent, în timp ce și-a revizuit în jos previziunile de creștere economică și inflație și a anunțat planuri de accelerare a reducerii bilanțului său.

Președintele Christine Lagarde a respins, de asemenea, așteptările pieței de reduceri substanțiale ale dobânzilor în 2024.

Indicele Dax al bursei din Frankfurt a coborât cu 0,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,37%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,5%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,44%, iat IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 0,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni