EXCLUSIV Adrian Polec a atras Meta Estate Trust ca partener financiar în proiectul său rezidențial premium pe care îl dezvoltă lângă Palatul Parlamentului

EXCLUSIV Adrian Polec a atras Meta Estate Trust ca partener financiar în proiectul său rezidențial premium pe care îl dezvoltă lângă Palatul Parlamentului

Adrian Polec (stânga) și Alexandru Bonea (dreapta) - unul dintre acționarii Meta Estate Trust, alături de extrasul din Planul Urbanistic de Detaliu aprobat pentru proiectul boutique

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 19 dec 2023

Omul de afaceri Adrian Polec, proprietarul grupului APX Immo și al producătorului de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology, a atras compania imobiliară Meta Estate Trust, listată la Bursa de Valori București, ca partener financiar în proiectul rezidențial premium pe care îl are în curs de construcție lângă Palatul Parlamentului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2021, Polec a cumpărat de la familia de dezvoltatori imobiliari Sorina, Daniel și Ionuț-Iulian Chitafes un teren cu o suprafață de 830 de metri pătrați amplasat în apropierea Palatului Parlamentului, la un preț de 1,3 milioane euro.

EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani

Pe acest teren a început construcția unui ansamblu rezidențial de tip boutique, în care APX Immo a anunțat că va investi peste 2 milioane de euro și că vor rezulta 20 de apartamente premium.

Acum, grupul lui Adrian Polec a încheiat un parteneriat prin care Meta Estate Trust a intrat ca asociat cu 20% în firma care dezvoltă acest proiect imobiliar. De asemenea, între cele două părți s-a încheiat un contract de împrumut în valoare de 1,4 milioane de euro, pentru finanțarea proiectului imobiliar.

EXCLUSIV FOTO Domeniul Știrbei, deținut de o apropiată a familiei lui Dan Voiculescu, intră în renovare. Se pregătesc restaurante, cafenele și terenuri de sport acoperite. Istoria Domeniului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Domeniul Știrbei, deținut de o apropiată a familiei lui Dan Voiculescu, intră în renovare. Se pregătesc restaurante, cafenele și terenuri de sport acoperite. Istoria Domeniului

Blocul este amplasat pe strada General Ion Dragalina, nr. 21, și va fi structurat pe două subsoluri, parter, 5 etaje și etajul 6 retras.

Adrian Polec a declarat pentru Profit.ro că investiția este în curs și se va finaliza în anul 2024.

SURPRIZĂ Puternica familia Dayan, una dintre cele mai bogate din Israel, transformă emblematicul fost Palat BCR într-un hotel de 5 stele. Primele detalii despre proiect CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Puternica familia Dayan, una dintre cele mai bogate din Israel, transformă emblematicul fost Palat BCR într-un hotel de 5 stele. Primele detalii despre proiect

Polec mai pregătește și alte proiecte rezidențiale în București. În septembrie, investitorul a plătit circa 2.000 de euro/metru pătrat producătorului de medicamente Biofarm pentru un teren situat în apropiere de Piața Victoriei, pe care va fi dezvoltat un ansamblu imobiliar cu o suprafață de 6.700 de metri pătrați construiți.

El a mai cumpărat de la un grup de investitori israelieni o vilă tot în zona Pieței Victoriei în locul căreia va construi un complex rezidențial de tip boutique cu 45 de apartamente de lux ce vor avea prețuri cuprinse între 3.500 și 5.000 de euro/metru pătrat.

Adrian Polec este și proprietarul grupului APX Hotels, care administrează 5 hoteluri de 4 stele: boutique hotelurile Venis, din apropierea ambasadei Elveției, și Filitti, din apropierea Pieței Națiunilor Unite, Union Plaza din zona Unirii, toate în centrul Bucureștiului, plus complexul hotelier Wolkendorf din satul brașovean Vulcan și Hermanns Hotel din Sibiu.

EXCLUSIV FOTO Reputatul manager Eliaz Poleg, implicat în gestionarea mai multor giganți internaționali din industria textilă, planifică primul său proiect rezidențial din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Reputatul manager Eliaz Poleg, implicat în gestionarea mai multor giganți internaționali din industria textilă, planifică primul său proiect rezidențial din România

El este și principalul acționar al fabricii de baterii Prime Batteries Technology din Cernica, care are o colaborare cu Mercedes-Benz Energy. El a anunțat, pentru Profit.ro, că are în plan investiții masive în alte două fabrici.

Meta Estate Trust este o companie de tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital. 

Compania a investit peste 50 milioane de lei (10,6 milioane de euro) în primele 9 luni ale anului 2023 în 16 proiecte, iar portofoliul de investiții al companiei a ajuns la valoarea de 93,6 milioane de lei.

Activele totale ale Meta Estate Trust au depășit 107 milioane de lei, o creștere de 9% față de sfârșitul anului 2022, finanțate în principal din lichiditățile suplimentare generate de proiectele finalizate în acest an.

Compania a încasat circa 10,8 milioane euro din tranzacții aferente investițiilor închise. Profitul net a fost de 7 milioane de lei, un avans de 90%  și a depășit valoarea bugetată pentru anul 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian polec
apx hotels
meta estate trust