Bursele europene au scăzut cu peste 1%. Randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au atins maximele ultimilor 16 ani

Bursele europene au scăzut cu peste 1%. Randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au atins maximele ultimilor 16 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Bursele europene au închis marți în scădere cu peste 1%, deoarece investitorii au analizat date economice negative din regiune, transmite CNBS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 1,1%, toate sectoarele și bursele majore fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

FOTO Un amfiteatru din ASE poartă numele Bursei de Valori București. Reprezentanți ai studenților s-au angajat pentru colegii lor că aceștia nu vor mâzgâli băncile nou-nouțe CITEȘTE ȘI FOTO Un amfiteatru din ASE poartă numele Bursei de Valori București. Reprezentanți ai studenților s-au angajat pentru colegii lor că aceștia nu vor mâzgâli băncile nou-nouțe

Sectorul utilităților, cu datorii grele, a scăzut cu 2,7%, în atenție fiind dobânzile mai mari o perioadă de timp mai lungă, în timp ce acțiunile din minerit au scăzut cu 2,6%.

Acțiunile nu au reușit să-și scape de pesimismul din august și septembrie, la început de octombrie, indicele Stox 600 scăzând și luni, în urma datelor care au arătat o scădere a activităților de producție, pe măsură ce noile comenzi au scăzut aproape de un nivel record.

Indicele german DAX a coborât cu 1,06%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,54%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,01%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 1,32%.

Pe piețele din Asia-Pacific, acțiunile din Hong Kong au scăzut marți cu aproximativ 3%, ducând la pierderi mai mari în regiune. Indicele Hang Seng din Hong Kong s-a tranzacționat în declin cu 3,12% la reluarea tranzacțiilor, după de luni bursa a fost închisă pentru o sărbătoare de Ziua Națională.

Acțiunile din SUA au scăzut la rîndul lor, deoarece traderii au monitorizat îndeaproape creșterea randamentelor titlurilor de Trezoreriei, care au atins maximele din ultimii 16 ani.

Randamentul titlurilor Trezoreriei pe 10 ani, un etalon pentru dobânzile ipotecare și indicatorul încrederii economice a investitorilor, a atins pentru scurt timp cel mai înalt nivel din 2007.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni