Bursele europene și-au revenit și au închis în urcare, după atenuarea de către Italia a taxei suplimentare pentru bănci

Bursele europene și-au revenit și au închis în urcare, după atenuarea de către Italia a taxei suplimentare pentru bănci
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

Bursele europene au avansat miercuri, recuperând pierderile din ziua precedentă, în timp ce traderii au analizat dezinflația din China și atenuarea de către Italia a unei taxe suplimentare surpriză impusă băncilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creștere cu 0,4%, iar componenta acțiunilor companiilor de petrol și gaze a consemnat cea mai mare creștere, de 2,3%, majoritatea sectoarelor având o evoluție pozitivă, scrie News.ro.

Hidroelectrica: A fost scoasă la concurs șefia pe 4 ani a celui mai mare producător de energie electrică din România. Cerințele impuse CITEȘTE ȘI Hidroelectrica: A fost scoasă la concurs șefia pe 4 ani a celui mai mare producător de energie electrică din România. Cerințele impuse

Însă, indicele companiilor din sectorul călătoriilor și petrecerii timpului liber a scăzut cu aproape 1%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,5%, Cac 40 al bursei din Paris cu 0,72%, iar FTSE al bursei din Londra cu 0,8%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 1,31%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,57%.

Acțiunile băncilor italiene s-au prăbușit marți ca urmare a anunțului referitor la taxa pentru bănci, dar și-au revenit miercuri, guvernul italian inversând parțial măsura.

Ministerul de Finanțe a anunțat marți seara că impozitul pe profitul net din dobânzi va fi plafonat la 0,1% din activele ponderate la risc - doar o cincime din nivelul pe care Citi estimase că îl poate atinge.

Miercuri, titlurile băncilor italiene și-au revenit, astfel că acțiunile Finecobank au avansat cu 6% Unicredit și Banco BPM cu peste 4%, iar BPER Banca și Intesa Sanpaolo au urcat cu 3.8% și respectiv 2.7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni