BVB încheie în scădere ședința de vineri, în linie cu bursele europene. În august, bursa de la București a câștigat 3,7%

BVB încheie în scădere ședința de vineri, în linie cu bursele europene. În august, bursa de la București a câștigat 3,7%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 aug 2018

Bursa de la București încheie săptămâna cu o ședință "roșie", în care Banca Transilvania a adus o treime din rulajul cu acțiuni pe piața principală, de 28,5 milioane lei. Cel mai abrupt declin a fost consemnat de indicele companiilor din sectorul energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele compozit BET Plus a scăzut cu 0,74%, iar indicele reprezentativ BET a pierdut 0,81%, încheind săptămâna la 8.274,54 de puncte, reprezentând un plus de doar 0,03% la nivel săptămânal. În ceea ce privește indicele BET Plus, acesta a pierdut 0,02% pe parcursul săptămânii.

În luna august, BET a crescut cu 3,7%, în timp ce indicele pan-european Stoxx 600 a pierdut 2,4%.

UPDATE Acțiunile Amazon închid la nici 50 de dolari distanță de prețul care ar duce capitalizarea companiei la 1 trilion de dolari CITEȘTE ȘI UPDATE Acțiunile Amazon închid la nici 50 de dolari distanță de prețul care ar duce capitalizarea companiei la 1 trilion de dolari

Stoxx 600 a avut un declin de 0,8% în ședința de vineri, coborândd 0,3% la nivel săptămânal. Declinul de vineri a survenit în contextul în care președintele american, Donald Trump, a declarat că oferta UE de a anula taxele pentru importurile de mașini din SUA „nu este destul de bună” pentru a convinge SUA să facă același lucru. Tototodată, Trump este pregătit să amplifice tensiunile comerciale cu China și pregătește tarife pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Revenind la BVB, cel mai tranzacționat emitent pe piața principală a fost Banca Transilvania (TLV) cu 9,5 milioane de lei, urmat de Fondul Proprietatea (PP), cu 5,65 milioane de lei, și OMV Petrom (SNP), cu 4,87 milioane lei.

Acțiunile emise de Banca Transilvania au stagnat, cele ale Fondului Proprietatea au pierdut 1,09%, iar OMV a scăzut cu 2,67%.

Tranzacțiile Deal au însumat 5,31 milioane de lei și au inclus 2 tranzacții cu titluri Banca Transilvania, în valoare de 4,33 milioane de lei, și o tranzacție cu titluri Romgaz (SNG), în valoare de 976.500 lei.

Indicele BET-NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a coborât vineri cu 1,47%, cel mai abrupt declin dintre indicii BVB.

BET-FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a încheiat sesiunea bursieră în scădere cu 0,39%. BET-XT a pierdut 0,71%, iar BET-BK a scăzut cu 0,13%. BET-XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
stoxx 600
bet
banca transilvania
trump