Aston Martin vrea să vândă un pachet de 25% din acțiuni pe bursă, operațiune care ar putea evalua compania la 5 miliarde de lire sterline

Aston Martin vrea să vândă un pachet de 25% din acțiuni pe bursă, operațiune care ar putea evalua compania la 5 miliarde de lire sterline
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 aug 2018

Producătorul britanic de automobile sport de lux Aston Martin, controlat de un grup de investitori din Kuweit și de fondul italian Investindustrial, a lansat procedurile în vederea listării pe bursa londoneză până la finele anului, operațiune care i-ar putea aduce o evaluare de până la 5 miliarde de lire sterline (5,5 miliarde euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a depus cererea de înregistrare pentru demararea unei oferte publice inițiale și a anunțat că va publica prospectul ofertei în jurul datei de 20 septembrie.

Aston Martin vrea să vândă pe bursă un pachet de cel puțin 25% din acțiunile proprii. Mai multe surse din piață au indicat, recent, o evaluare de aproximativ 5 miliarde de lire sterline pentru constructorul auto britanic.

Principalii acționari ai Aston Martin sunt un consorțiu de investitori din Kuweit, cu o participație de 54,5%, fondul italian de investiții Investindustrial, cu o deținere de 37,5% și grupul german Daimler, care are un pachet de 4,9% din acțiuni.

Aston Martin a fost înființață la Londra în 1913 și și-a câștigat notorietatea cu gama sport de lux DB, cel mai cunoscut fiind modelul DB5, folosit în filmul “Goldfinger” din seria James Bond, apărut în 1964.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare se scurtează la BVB. Chiar și după amputarea de 25 de minute, rămâne unul dintre cele mai lungi din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare se scurtează la BVB. Chiar și după amputarea de 25 de minute, rămâne unul dintre cele mai lungi din lume

Anul trecut, compania a vândut 5.117 de automobile, în creștere cu 58% față de 2016, în principal pe fondul creșterii cererii pentru modelul DB11. Pentru anul în curs, Aston Martin estimează vânzări totale de 6.200 până la 6.400 de unități și o marjă EBITDA (profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare) de 23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
listare
ipo
oferta publica
evaluare