BVB nu mizează pe listarea Complexului Energetic Oltenia

BVB nu mizează pe listarea Complexului Energetic Oltenia
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iul 2016

Președintele Bursei de Valori București (BVB) Lucian Anghel așteaptă listarea Hidroelectrica, însă amintește că niciodată nu a inclus în bugetele sale o eventuală aducere la cota bursei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reîntoarcerea pe pierdere a Complexului Energetic Oltenia și, în consecință, îndepărtarea oricărei perspective de listare a acestuia nu pare a surprinde conducerea Bursei de Valori București. „Nu orice compania poate avea succes prin listare și nu orice companie poate atrage investitorii”, a declarat astăzi Lucian Anghel despre subiect, răspunzând la o întrebare a Profit.ro, însă precizând că nu vrea să se refere la o companie anume.

Pe bursa trebuie să ajungă societăți care să aducă randamente pentru investitori și nu emitenți care să vadă listarea ca pe ultima variantă după ce nu au putut obține credite bancare sau finanțări internaționale. Companiile trebuie listate la timpul lor, iar prezența la cota bursei le asigură o transparență care le poate feri de evenimente nedorite. „Dacă Hidroelectrica ar fi fost listată încă de acum 10 ani, nu ar fi existat toate acele contracte”, a mai spus Anghel.

El a amintit că niciodată în bugetele BVB, listarea CE Oltenia nu a fost prinsă, semn că operatorul de piață nu a contat pe această listare anunțată în anul 2013, după listarea Romgaz Mediaș (SNG), de către Guvern. Prezent la discuții, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a încuviințat tacit, că n u sconta pe o ofertă publică la Complexul Energetic Oltenia.

Într-un comentariu postat ieri pe contul său de Facebook, fostul premier Victor Ponta, spunea că CE Oltenia a fost adus din nou pe pierdere, după ce Guvernul său a izbutit după intervențiile din 2012 să îl refacă profitabil. El pune acest lucru pe seama procurorilor care au făcut anul trecut dosare penale reprezentanților conducerii numite de el și a guvernului de tehnocrați care i-au schimbat, în consecință. „În 2016 CEO a trecut pe pierdere, se anunță mii de oameni disponibilizați, nu mai sunt bani de salarii și am ajuns sa importăm energie din Cehia și Ungaria!”, mai scria Ponta.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
bvb
bursa
hidroelectrica
lucian anghel
ludwik sobolewski