Capitalizarea Amazon.com a scăzut cu până la 53 de miliarde de dolari în urma unui avertisment al președintelui Trump

Capitalizarea Amazon.com a scăzut cu până la 53 de miliarde de dolari în urma unui avertisment al președintelui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2018

Acțiunile Amazon.com au scăzut miercuri cu până la 7,4%, reducând capitalizarea gigantului de comerț online cu 53 de miliarde de dolari, în urma unui avertisment al președintelui Donald Trump, care a indicat posibila intenție a acestuia de schimba regimul fiscal de care beneficiază compania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a vorbit despre schimbarea tratamentului fiscal de care beneficiază Amazon.com, președintele fiind îngrijorat de faptul că magazinele tradiționale sunt scoase de pe piață, a relatat site-ul Axios.

Acțiunile Amazon.com au recuperat din pierderi după ce un oficial al Casei Albe a spus că nu are cunoștință despre modificări specifice de politici legate de Amazon, adăugând că întotdeauna analizează diferite opțiuni pentru o serie de politici, scrie News.ro.

Reprezentanții Amazon nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

EXCLUSIV IFN propun plafoane de dobândă mai ridicate la creditele de consum: La DAE de 18% ne închidem CITEȘTE ȘI EXCLUSIV IFN propun plafoane de dobândă mai ridicate la creditele de consum: La DAE de 18% ne închidem

Trump s-a referit la Amazon în privința taxelor și a locurilor de muncă fără să ofere dovezi. Directorul general al retailerului, Jeff Bezos, deține publicația Washington Post, care este criticată în mod frecvent de președinte.

”Capitol Hill vrea sângele Facebook, dar președintele Trump nu este interesat. În schimb, Amazon este gigantul de tehnologie vizat de Trump”, a relatat Axios, citând cinci surse care au discutat această problemă cu Trump.

Acțiunile companiilor din sectorul tehnologic sunt deja sub presiune după ce Facebook a recunoscut în această lună că datele utilizatorilor au fost obținute în mod ilegal de către o firmă de consultanță politică.

Titlurile Amazon au scăzut miercuri până la un minim de 1.386,17 dolari pe unitate, dar au limitat ulterior declinul la 4%, conferind companiei o capitalizare de circa 681 de miliarde de dolari. Scăderea ar fi cea mai mare după 29 ianuarie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
actiuni