Twitter va interzice majoritatea reclamelor legate de criptomonede, alăturându-se Facebook și Google

Twitter va interzice majoritatea reclamelor legate de criptomonede, alăturându-se Facebook și Google
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 mar 2018

Rețeaua socială Twitter va interzice "aproape în totalitate" publicitatea pentru monedele virtuale, decizia fiind anunțată după ce Facebook și Google au adoptat deja măsuri similare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Twitter își va actualiza, săptămâna aceasta, politicile privind publicitatea pe platforma de socializare, interzicând reclamele la ofertele inițiale de monede (ICO), o formă de finanțare cu ajutorul criptomonedelor, dar și publicitatea referitoare la serviciile de portofel electronic, potrivit informațiilor transmise Reuters de către companie. Compania va interzice și reclamele la platformele de schimb pentru criptomonede, cu "unele excepții".

Twitter anunțase deja, luna aceasta, că va adopta măsuri pentru a preveni înșelăciunile legate de criptomonede, însă restricțiile mai dure anunțate de Facebook și Google au presat compania să ia decizii mai radicale.

Remington, celebru producător american de arme, pe piață din 1816, controlat de unul dintre noii proprietari ai hotelului Radisson din București, confirmă că a cerut protecție împotriva falimentului CITEȘTE ȘI Remington, celebru producător american de arme, pe piață din 1816, controlat de unul dintre noii proprietari ai hotelului Radisson din București, confirmă că a cerut protecție împotriva falimentului

În pofida restricțiilor pregătite pentru reclamele la cripromonede, Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a declarat recent că bitcoin ar putea deveni, în maximun zece ani, o "monedă unică globală". Potrivit CNBC, Dorsey este investitor în bitcoin, dar și un important finanțator al Lightning Labs, un startup dedicat îmbunătățirii tehnologiei blockchain.

La jumătatea lunii, gigantul americam Google a anunțat că va interzice publicitatea pentru monede virtuale începând cu luna iunie, măsură ce va fi aplicată inclusiv în cazul platformelor de schimb și a ofertelor inițiale de criptomonede.

La finele anului trecut, Facebook a "dat tonul" acestei tendințe, interzicând publicitatea pentru monede virtuale, oferte inițiale de monede virtuale și opțiuni binare pe platformele sale. La acel moment, decizia Facebook, dar și temerile legate de înăsprirea reglementărilor legate de monedele virtuale, au creat panică pe piețe, generând corecții puternice pentru bitcoin și alte criptomonede importante.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
bitcoin
ico
criptomonede
monede virtuale